Пт, 2024-04-26, 00:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:50
На виборах президента Росії вже проголосувала третина виборців
Інші останні Новини світу

Явка виборців на виборах президента Росії на 13:00 за московським часом склала 30,1%, повідомляє РИА "Новости".

Про це повідомив в інформаційному центрі ЦВК РФ замголови центрвиборчкому Леонід Івлєв.

Він відзначив, що ці показники вище на 4%, ніж на виборах в 2008 році. За словами Івлєва, в ЦВК надходили 64 скарги і звернення.

Явка на 10:00, за уточненими даними ЦВК, складала 15,3%.

Нагадаємо, на пост глави держави претендують прем'єр-міністр Володимир Путін, лідер комуністів Геннадій Зюганов, глава ЛДПР Володимир Жириновський, лідер Справедливої Росії Сергій Міронов і бізнесмен Михайло Прохоров.

За даними ЦВК, в списки виборців включено понад 108 мільйонів осіб. Всього організовано понад 95 тис виборчих ділянок, зокрема 385 - за кордоном.

О 10:00 за київським часом голосування завершилося на Чукотці, Камчатці і Колимі.

Тим часом, Центр правової допомоги, організований Лігою виборців, повідомив про численні скарги на порушення виборчого законодавства в різних регіонах Росії.

4 березня в Росії вибирають президента. Вперше голову держави вибирають на шестирічний термін, і також вперше в історії країни за виборами можна спостерігати за допомогою інтернет-трансляцій.

Нагадаємо, 4 грудня 2011 року в Росії відбулися выбори до Державної Думи, на яких перемогла правляча партія "Єдина Росія" з результатом 49,9%. В ході голосування надходили численні повідомлення про порушення і фальсифікації, після чого з 10 грудня в Москві і в низці російських міст почали проходити акции опозиції "За чесні вибори". Серед іншого, учасники акцій, висловлювали незадоволення тим, що Володимир Путін знов балотується у президенти.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: На виборах президента Росії вже про | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]