Пт, 2024-03-29, 08:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:28
На виділення Україні 1,7 млрд доларів уже 31 липня на засіданні Ради директорів МВФ розраховує Яценюк
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розраховує, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на своєму засіданні, проведення якого очікується 31 липня, ухвалить рішення про виділення Україні чергового траншу в розмірі 1,7 млрд дол, передає Інтерфакс-Україна.

"Очікується, що засідання Ради директорів МВФ може відбудуться 31-го числа. І це дасть можливість Україні отримати наступний транш у розмірі 1,7 млрд доларів", - сказав Яценюк на засіданні уряду в середу, 22 липня.

Прем'єр додав, що ухвалені раніше Верховною Радою України закони відкривають додаткові фінансові можливості України на загальну суму 3,2 млрд дол.

Україна надіслала затвердженого листа про наміри директорові-розпорядникові Міжнародного валютного фонду. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов.

"Президент, прем'єр-міністр, міністр фінансів і голова Національного банку України підписали Листа про наміри щодо Меморандуму про економічну і фінансову політику, за результатами першого перегляду розширеної програми фінансування Міжнародного валютного фонду, і направили його директорові-розпорядникові МВФ", - написав Шевальов.

За його словами, уряд очікує, що рада директорів фонду вже найближчим часом зможе ухвалити рішення про виділення Україні чергового траншу за програмою (близько 1,7 млрд дол.). Він зазначив, що ці гроші повністю підуть на зміцнення золотовалютних резервів НБУ.

Очікується, що рада директорів може відбутися вже 31 липня 2015 року.

Нагадаємо, на початку липня між представниками МВФ і владою України була досягнута домовленість, на рівні персоналу, щодо низки питань, необхідних для завершення першого перегляду програми EFF. Результатом завершення перегляду програми стане виділення Україні траншу в розмірі SDR 1,18 млрд (близько 1,7 млрд дол.). 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: україна, Яценюк, засідання Ради директорів МВФ, 7 млрд доларів, 31 липня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]