Чт, 2024-03-28, 17:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
На відмінність війни на Донбасі від російської війни у Чечні вказав Полторак
Інші останні Надзвичайні новини

Верховна Рада прийняла закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Він створює передумови повернення захоплених Росією територій. Однак Україна не буде поводитися так, як Росія у Чечні.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, новий закон "уможливлює ефективне утримання зайнятих нами позицій, не даючи ворогові шансів захоплення нових територій". Про це він заявив у інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Ми не плануємо проводити широкомасштабні наступальні дії та здійснювати захоплення території так, як це робила Росія в Чечні, знищуючи тисячі мирних жителів. Україна – країна цивілізована й у цивілізований спосіб розв’язуватиме проблему повернення всіх окупованих загарбником територій", – запевнив міністр.

У 90-х роках ХХ століття відбулися дві російсько-чеченські війни. Перша тривала з 1994 до 1996 року між Російською Федерацією та Чеченською Республікою Ічкерією на території Чечні. Результатом конфлікту стала перемога чеченських збройних сил та виведення російських військ, масові руйнування, жертви та збереження Чечнею незалежності.

Тоді загинуло до 120 тисяч мирних мешканців та від 50 до 80 тисяч військових.

Друга Чеченська війна тривала переважно на території Чечні у період з 1999 року по 2009 рік. Російська Федерація встановила свою владу на цій території. Внаслідок бойових дій загинуло до 23 тисяч осіб з обох боків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 653 | Додав: adminA | Теги: відмінність війни, російська війна, Донбас, чечня, Полторак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]