Сб, 2024-04-20, 06:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:25
На вірші Тараса Шевченка сестри Тельнюк записують пісні
Інші останні Культурні новини
Український вокальний дует "Сестри Тельнюк" презентував у мережі YouTube нову пісню на слова поеми Тараса Шевченка "Марія". Як наголосила у коментарі Радіо "Свобода" Галина Тельнюк, це п’ята пісня на вірші поета і не виключено, що вони можуть стати частиною великого проекту до ювілею Кобзаря, який відзначатимуть 2014 року.

"Наші пісні – не данина моді. Ми не намагаємося вскочити у тренд. Ми просто визріли для цього, щоб спробувати заспівати поезію Тараса Шевченка. Можливо, для роботи над деякими піснями будуть запрошені й інші гурти та виконавці, наші друзі. Обговорення тривають. Сподіваємося на підтримку і самого Тараса Григоровича, його Духа. З чистим серцем та зі світлими думками ми почуємо його голос", – зазначила співачка. Дует заслужених артисток України Галини і Лесі Тельнюк відомий піснями на вірші українських поетів, серед яких Євген Маланюк і Богдан Антонович, Ліна Костенко і Василь Стус.

Раніше повідомлялося, що до 200-річної річниці з дня народження Тараса Шевченка в уряді готують масштабну програму святкування. Очікується, що в урочистих заходах з нагоди ювілею Кобзаря візьмуть участь і Росія, і країни СНД.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1162 | Додав: adminA | Теги: вірші Тараса Шевченка, Сестри Тельнюк, пісні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]