Пт, 2024-04-19, 08:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
На заяви Freedom House і "Репортерів без кордонів" податкова відповіла
Інші останні Політичні новини
Державна податкова служба України спростовує заяви міжнародних організацій Freedom House та "Репортери без кордонів" про тиск відомства на засоби масової інформації, повідомляє прес-служба ДПС України.

Податкова служба України висловлює власну позицію щодо заяв авторитетних міжнародних організацій, які оприлюднили свої зауваження щодо вибіркового переслідування та тиску на ЗМІ у нашій країні, у зв’язку з кримінальною справою стосовно директора ТОВ "Телерадіокомпанія Телерадіосвіт" Миколи Княжицького.

"Цілком розділяючи та підтримуючи прагнення представників вказаних організацій виступити на захист базових цінностей демократії, на жаль, змушені констатувати, що подібні заяви шанованих інституцій невірно трактують дії працівників ДПС України та дискредитують податкову службу в очах українського суспільства та міжнародної спільноти", - сказано в документі.

Всіляко поважаючи принцип свободи слова, податкова служба разом з тим наголошує, що засоби масової інформації, як суб’єкти господарювання, нарівні з підприємствами інших галузей, мають перед українською державою зобов’язання своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки.

У прес-службі ДПС наголосили, що дану ситуацію не можна розглядати як спробу тиску на ЗМІ, оскільки до посадових осіб ТВі не висувалося жодних вимог щодо коригування редакційної політики.

"Також не відповідають дійсності твердження про "вибірковість" податкового контролю за засобами масової інформації. Відповідно до вимог Указу Президента України від 09.12.2000 № 1323 Про додаткові заходи щодо безперешкодної діяльності засобів масової інформації, подальшого утвердження свободи слова в Україні переліки суб’єктів господарювання – засобів масової інформації, які включені до плану – графіка проведення перевірок щоквартально оприлюднюються та опубліковуються в журналі "Вісник державної податкової служби України" та на офіційному сайті ДПС України", - поінформували у відомстві.

У відомстві наголосили, що законність дій працівників податкових органів та дотримання процесуальних норм при розслідуванні кримінальних справ щодо ухилення від оподаткування постійно контролюються правоохоронними органами, іншими уповноваженими установами та офіційними особами. Тому у ДПС вважають, що немає будь-яких підстав говорити про вибірковий підхід до порушників податкового законодавства, зокрема до тих із них, хто намагається сховатися від відповідальності під політичними гаслами.

Нагадаємо, сьогодні, 20 липня, "Репортери без кордонів" повідомляли, що тиск на незалежні ЗМІ напередодні парламентських виборів в Україні посилюється.

Також повідомлялося, що канал ТВі почав без попередження зникати з кабельних мереж телебачення, зокрема був відключений від кабельних мереж торгової марки "Тріолан".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: податкова, заяви Freedom House, Репортерів без кордонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]