Ср, 2024-04-24, 03:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
На знак протесту проти вагового контролю десятки фур перекрили трасу Київ-Одеса
Інші останні Новини з регіонів України

В Одеській області десятки фур перекрили трасу Київ-Одеса. Таким чином водії вантажних машин висловлюють свій протест, не бажаючи проходити ваговий контроль, повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

"Вчора жителі села Палієве Біляївського району кілька годин перекривали дорогу, що веде через цей населений пункт, оскільки через нього курсували вантажівки, об'їжджаючи ваговий контроль", - сказали в главку, додавши, що 13 травня з односельчанами вели переговори представники місцевої влади.

За даними поліції, водії, які сьогодні перекрили трасу, не бажають проїжджати ваговий комплекс, бо їхні машини перевантажені, і вони будуть змушені платити штрафи.

За даними волонтера Максима Магери, який прибув на місце події, всі смуги траси у напрямку до Одеси заблоковані, об'їжджати фури доводиться по зустрічній смузі. На трасі утворилася величезна транспортна пробка.

Як заявляють водії, вони не знали про введення кілька днів тому вагового контролю для вантажівок, і в зв'язку з цим "взяли зайву вагу".

На місці перебувають представники Національної поліції та громадські працівники, які намагаються врегулювати проблему.

Нагадаємо, в рамках спільного плану дій Державної служби України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека"), "Укравтодору" і Національної поліції з 10 травня поточного року в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях почали роботу додаткові групи інспекторів "Укртрансбезпеки" для цілодобового здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів на дорогах загального користування.

За даними прес-служби Міністерства інфраструктури, пересувні габаритно-вагові комплекси встановлені на шляхах руху транспорту в напрямку морських торговельних портів і терміналів всіх форм власності.

Контроль відновлений з метою захисту дорожнього покриття від перевантажень. За оцінками Мінінфраструктури, більше 30% вантажівок пересуваються українськими дорогами з перевищенням допустимих вагових норм.

За даними Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції, в Україні понад 46% доріг державного значення уражені ямами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: знак протесту, ваговий контроль, траса Київ-Одеса, десятки фур | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]