Чт, 2024-04-25, 08:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Набирає обертів бізнес-еміграція в Україні. Особливий попит здобула Австрія
Інші останні Економічні новини
В Україні набирає обертів бізнес-еміграція, пише авторитетний український журнал Forbes, який спробував знайти вітчизняних підприємців, що виїхали за кордон.

"Люди стали частіше звертатися із проханням допомогти з посвідкою на проживання", - констатує власник компанії Honest & Bright Ltd Ярослав Ломакін, який займається офшорним плануванням.

Зі свого боку, генеральний директор інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа більш категоричний.

"Це повальна тенденція. Таке відчуття, що, якби могли продати бізнес, поїхали б усі", - запевняє інвестбанкір.

Намагаючись з'ясувати, куди вирушають українські бізнесмени, Forbes пише, що особливий попит має Австрія.

"Кілька людей хотіли оформити громадянство в Канаді та Новій Зеландії", - розповідає Ломакін.

Крім того, учасники списку Forbes віддають перевагу Великій Британії. За останній рік по так звану візу для мільйонерів до Британії звернулося на 78% більше іноземців - майже половина із 419 заявок надійшли з Китаю та Росії, свідчать дані британського прикордонного агентства.

Причому українські бізнесмени в Лондоні також не рідкість. За даними видання, там збирається осісти колишній-віце-прем'єр Валерій Хорошковський, який продав у лютому свій основний актив в Україні - телегрупу "Інтер".

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що GDF Media Ltd реалізувала опціон на купівлю 100% акцій UA Inter Media Group, що належить Хорошковському. У повідомленні зазначалося, що договір був підписаний, виходячи з оцінної вартості всієї медіагрупи - 2,5 млрд доларів.

За даними ЗМІ, після продажу групи телеканалів "Інтер" Хорошковський виїхав за кордон. Різні джерела стверджують, що колишній очільник СБУ перебуває у Монако чи Франції.

Forbes констатує, що нудьгувати за багатими співвітчизниками йому не доведеться: Хорошковський може запросити на cup of tea Костянтина Жеваго або Геннадія Боголюбова, які проводять у столиці Англії велику частину часу.

Нагадаємо, що в період передвиборчої кампанії 2012 року країну покинув власник заводу "Стальканат-Силур" Володимир Немировський та луганський бізнесмен Ігор Ліскі. Обидва очолювали обласні осередки політичної партії "Фронт Змін", обидва заявляли про тиск фіскальних органів на їхній бізнес. Немировський виїхав до Ізраїлю.

"По-перше, за національністю я єврей. По-друге, у мене там багато знайомих та друзів. Ну і по-третє, Ізраїль - це центр комунікації з усім світом, починаючи від Держдепу США і закінчуючи офісами ЗМІ. Це могло стати в нагоді", - пояснює Немировський.

Прикметно, що після завершення виборів обидва повернулися в Україну. Однак, як зазначає Forbes, "тікають навіть свої". Так, у розпал боротьби за контроль над кількома вуглезбагачувальними фабриками колишній народний депутат від Партії регіонів Андрій Орлов також вважав за краще триматися подалі від України.

До 2015 року напевно не збирається повертатися на батьківщину колишній власник компанії ProstoPrint Денис Олейников. Його компанія після історії зі скандальними футболками "Спасибо жителям Донбасса..." припинила існування. Підприємець із родиною уже півтора року живе в Хорватії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Австрія, україна, попит, бізнес-еміграція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]