Пт, 2024-04-19, 20:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:28
Набули чинності українські додаткові санкції щодо агресорів
Інші останні Економічні новини

Президент Петро Порошенко своїм указом надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Відповідний указ №467/2016 від 2016 року оприлюднено на сайті президента в понеділок 17 жовтня.

Згідно з документом, рішення РНБО від 16 вересня передбачає пропозицію про продовження і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесених Кабінетом міністрів України (розпорядження від 31 серпня 2016 року №639-р), Службою безпеки України та Національним банком України.

Також рішення РНБО пропонує продовжити дію персональних спеціальних економічних та інших санкцій, застосованих рішенням РНБО від 2 вересня 2015 року (із змінами від 17 вересня 2015 року та від 20 травня 2016 року), введеним у дію указом президента України від 16 вересня 2015 року № 549.

Згідно з рішенням РНБО, санкції застосовуються строком на один рік проти фізичних та юридичних осіб згідно з додатками 1,2,3 і 4 (при цьому додатки не оприлюднені разом з указом).

Контроль за виконанням рішення РНБО, що набуло чинності цим указом, покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Як повідомила сьогодні у прес-службі РНБО України, в торішній санкційний список додатково включені 335 фізичних і 167 юридичних осіб, ідентифікаційні дані за якими підлягали додатковій перевірці.

"16 вересня 2016 року відбулося засідання РНБО України, на якому були продовжені санкції стосовно всіх фізичних (за винятком осіб, які померли) та юридичних осіб, введені з 16 вересня 2015 року. На цьому засіданні було також прийнято рішення про розширення переліку осіб, щодо яких мали бути введені персональні обмежувальні заходи (санкції)", - зазначено в повідомленні РНБО.

Жодних змін щодо переліку фізичних і юридичних осіб, яке було прийнято на засіданні РНБО 16 вересня 2016 року, не вносилося.

"Додатково президент України доручив підготувати окреме рішення щодо обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, які були причетні до проведення так званих "виборів до Державної Думи РФ" на території анексованого півострова Крим. Це стосується як депутатів, так і членів виборчих комісій", - поінформували в РНБО.

Повідомляється, що рішення щодо цього переліку осіб буде оприлюднено найближчим часом.

Нагадаємо, 16 вересня президент Порошенко заявив про продовження застосування обмежень і розширення санкційного списку до російських компаній і фізичних осіб, причетних тим чи іншим чином до порушення територіальної цілісності і суверенітету України.

"Обмежувальні заходи, зокрема, застосовуватимуться до підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансових установ, що забезпечує підтримку терористичних організацій, т. зв. ЛНР/ДНР, компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованою частиною України в Криму. Йдеться і про компанії-оператори, судна та літаки яких нахабно порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону, видану Україною", - сказав президент на засіданні РНБО.

Нагадаємо, Європейський Союз на рівні постійних представників країн-членів 7 вересня ухвалив рішення продовжити ще на півроку санкції, застосовані до 146 громадян та 37 компаній за порушення територіальної цілісності і суверенітету України. Своєю чергою США додали до списку санкцій 11 компаній, на які будуть накладені обмеження у зв'язку з анексією Криму Росією і підтримкою бойовиків на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: агресор, чинності, українські додаткові санкції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]