Пт, 2024-04-19, 20:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Національно-демократична опозиція розмірковує, кого делегувати на вибори
Інші останні Політичні новини
Народний рух України запропонує Об'єднаній опозиції своїх кандидатів у народні депутати на з'їзді партії 30 липня.

Про це повідомив голова НРУ Борис Тарасюк на прес-конференції в Івано-Франківську, передає УНІАН.

За його словами, у зв'язку з початком виборчого процесу 21-й з'їзд НРУ відбудеться в Києві 30 липня, напередодні з'їзду Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

"Об'єднана опозиція затвердить свою програму і проголосує за список Об'єднаної опозиції і оголосить своїх кандидатів-мажоритарників", - зазначив Тарасюк.

Він висловив сподівання, що на з'їзді НРУ буде затверджено і першу п'ятірку, і список кандидатів від партії, який вона пропонуватиме Об'єднаному з'їзду "Батьківщини".

"А нашому з'їзду буде передувати засідання Центрального проводу НРУ, де всебічно обговоримо цей список і вже Центральний провід буде рекомендувати його з'їзду. Тут не буде одноосібного рішення. Воно буде колективним", - додав Тарасюк.

"Хочу сказати вам щиро, що на сьогодні цей список не готовий. Цей список знаходиться в процесі. Будуть враховані всі достоїнства майбутніх кандидатів від НРУ", - запевнив він.

До Об’єднаної опозиції "Батьківщина", яка йтиме на вибори єдиним списком, входять партії "Батьківщина", "Фронт змін", "Народний рух України", "Реформи і порядок", "За Україну", "Народна самооборона" і "Громадянська позиція".

Як повідомлялося, 14 липня лідер громадського об'єднання "Фронт Змін" Арсеній Яценюк разом з іншими партійними діячами на час виборчої кампанії призупинили членство в партії і балотуються у списку Об'єднаної опозиції "Батьківщини".

Як відомо, Верховна Рада 17 листопада 2011 ухвалила "Закон про вибори народних депутатів", яким вводиться голосування за змішаною системою і забороняється участь у виборчій кампанії блоків. Виборчий бар'єр для партій підвищено до 5%.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні повинні відбутися 28 жовтня 2012 року.

Об'єднавчий процес української опозиції триває.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: вибори, Національно-демократична опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]