Чт, 2024-03-28, 15:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Нацраді з телерадіомовлення Рада в 242 голоси висловила недовіру
Інші останні Офіційні новини
Верховна Рада України ухвалила постанову "Про висловлення недовіри Національній раді з питань телебачення і радіомовлення" за результатами розгляду звіту за 2013 рік ".

Як передає кореспондент "УНІАН", за дане рішення проголосували 242 із 303 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Це було повторне голосування, оскільки при першому голосуванні не було необхідної кількості голосів. За дане рішення тоді проголосувало лише 221 (при необхідних 226) із 298 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Виступаючи на засіданні парламенту, народний депутат Микола Княжицький зазначив, що Нацрада "не керувався законодавства, не мотивував своїх відмов (у наданні ліцензій - ред.), І діяв виключно по дзвінках з Адміністрації Президента: спочатку по дзвінках Льовочкіна (колишнього глави АП Сергія Льовочкіна - ред.), а потім по дзвінках Чмиря (колишнього заступника глави АП Юрія Чмиря - ред.) ".

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко повідомив, що голова Нацради Володимир Манжосов, а також члени Нацради Микола Фартушний і Лариса Мудрак написали заяви про звільнення за власним бажанням.

Він також повідомив, що ще четверо членів Нацради написали заяви про відпустки на місяць, допустивши, що вони хочуть "подивитися, що далі буде в країні".

Томенко підкреслив, що дане рішення стосується чотирьох членів Нацради, які призначалася за квотою ВР. За його словами, зараз тривають дискусії між юристами з приводу того, чи може в.о. Президента України звільняти тих членів Нацради, які були призначені за квотою Президента.

Томенко підкреслив, що має бути оголошений конкурс на посади членів Нацради. За його словами, до складу Нацради не повинні входити "чиновники, депутати, партійці, працівники фінансово-політичних угруповань", а повинні увійти професіонали.

Нагадаємо, 13 лютого опозиція наполягла на терміновому розгляді Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення питання про видачу ліцензій ряду незалежних телеканалів. Перед цим громадські активісти Майдану пікетували Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Держтелерадіо, протестуючи проти монополізації ефіру і необ'єктивного висвітлення політичних процесів в країні.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: рада, недовіру, телерадіомовлення, Нацраді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]