Сб, 2024-04-20, 00:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
Надання євромайданівцям статусу учасника бойових дій ВР підтримала
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №5697 «Про внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

За документ проголосував 261 нардеп, передає РБК-Україна.

Так, метою акта є визначення статусу учасника бойових дій для осіб, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у Революції гідності.

Також документом пропонується визначення статусу інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час проведення антитерористичної операції та надання відповідних пільг зазначеним особам.

Автори законопроекту наголошують, що фінансово-економічні розрахунки до проекту акта можливо буде надати лише після визначення кола осіб, які матимуть право на одержання пільг. Однак, за приблизними розрахунками, сума, яку необхідно виділити з державного бюджету, становить 6324,2 тисячі гривень (без урахування осіб, які в складі сімей одержують житлові субсидії).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: статус учасника бойових дій, ВР, євромайданівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]