Чт, 2024-03-28, 14:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:30
Надання Україні 1,8 млрд євро Європарламент схвалив
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Комітет з питань закордонних справ Європарламенту підтримав надання макрофінансової допомоги Україні в 1,8 млрд євро. Рішення було прийнято 9 березня у Страсбурзі, повідомляє ЄС-Плюс.

"Комітет з питань закордонних справ закликає комітет з питань міжнародної торгівлі, як відповідальний комітет, запропонувати парламенту схвалити свою позицію на підтримку пропозиції Єврокомісії в першому читанні", - написано в резолюції, за яку проголосувала більшість членів комітету.

У пояснювальній записці до резолюції зазначається, що допомога стане помітним внеском у підтримку України.

"Україна - не бідна країна. Вона опинилася у важкій фінансовій ситуації через відсутність протягом довгого часу потрібних структурних реформ, поганого управління і економічних і фінансових втрат із-за війни, іноземного вторгнення і окупації", - наголошується в документі.

Нова програма допомоги, запропонована Єврокомісією 8 січня, стане третьою для України.

Фіндопомогу нададуть трьома траншами: перших два виплатять в другій половині 2015 року, третій - на початку 2016-го.

У рамках перших двох програм Київ вже отримав 1,36 із 1,61 млрд євро. 250 млн євро, що залишилися , будуть виплачені найближчим часом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: 8 млрд євро, Україні 1, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]