Чт, 2024-03-28, 15:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:11
Надати притулок Сноудену готові президенти Венесуели та Нікарагуа
Інші останні Новини світу
Президент Венесуели Ніколас Мадуро запропонував притулок екс-співробітнику американських спецслужб Едварду Сноудену, передает РИА "Новости".

"Президент республіки Ніколас Мадуро запропонував притулок Едварду Сноудену", - передає венесуельське агентство AVN.

Президент центральноамериканської країни Нікарагуа Даніель Ортега заявив, що теж готовий надати притулок Едварду Сноудену.

"З великим задоволенням, якщо обставини дозволять", - наводять слова Ортеги в ході публічного заходу в Манагуа мексиканські ЗМІ.

За словами президента, кілька днів тому Сноуден передав листа з проханням про надання притулку в нікарагуанське посольство в Росії.

Як повідомлялося, колишньому співробітникові ЦРУ Едварду Сноудену в отриманні політичного притулку відмовили вісім європейських країн. Так, Сноудена відмовилися прийняти в Німеччині, Іспанії, Австрії, Ірландії, Фінляндії, Норвегії, Польщі та Швейцарії. Крім того, Сноуден отримав відмову від влади Індії, Франції та Італії.

Едвард Сноуден, який раніше працював в Агентстві національної безпеки (АНБ) і ЦРУ, зажив популярності у середині червня після того, як розкрив пресі інформацію про секретну програму американської влади під назвою PRISM. Вона дозволяє спецслужбам стежити за діяльністю користувачів інтернету. Крім того, він повідомив про стеження за клієнтами американських стільникових операторів.

Влада США стверджувала, що програма укладається в рамки законодавства і ефективно застосовується для боротьби з тероризмом. 13 червня стало відомо, що стосовно Сноудена порушено кримінальну справу. Він звинувачується за кількома пунктами, у тому числі в шпигунстві і крадіжці держвласності.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: президенти Венесуели та Нікарагуа, притулок Сноудену | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]