Сб, 2024-04-20, 03:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
Надходить менше імпортного взуття на український ринок
Інші останні Економічні новини

Від початку 2012 року в Україні зберігається тенденція до зниження імпорту взуття. Про це повідомили в департаменті промислової політики Мінекономрозвитку, передає "РБК-Україна".

За даними Державної митної служби України, які наводять фахівці департаменту, обсяг імпорту взуття поки перевищує експорт. Однак протягом останніх років такий імпорт поступово знижується.

Так у 2010 році імпорт взуття становив 122 млн пар, експорт - 11,1 млн пар, а в 2011 р. - імпорт - 50,4 млн пар, експорт - 11,8 млн пар. За січень-лютий 2012 р. імпортовано 4,3 млн пар.

У березні "Укршкірвзуттяпром" повідомив, що в 2011 р. в Україну легально імпортовано на 58,7% взуття менше - 50,4 млн пар.

Проте, за даними "Укршкірвзуттяпрому", ринок України залишається насиченим імпортним взуттям на 80%. Таким чином, імпорт взуття став майже повністю контрабандним, що, на фоні зниження купівельної спроможності населення, призвело до падіння виробництва українського взуття.

Раніше повідомлялось, що Державна митна служба з метою посилення контролю за реалізацією іноземних товарів пропонує запровадити обов'язкову вимогу наявності на товари іноземного виробництва митної декларації.

"Крім того, необхідно посилити контроль за реалізацією товарів іноземного виробництва. Адже наявність у продажу незаконно ввезених товарів робить економічно недоцільним легальний імпорт, а держава не отримує належних податків у бюджет", - заявив голова Держмитслужби Ігор Калєтнік.

Пропонується запровадити обов'язкову вимогу щодо наявності на товари іноземного виробництва митної декларації, на підставі якої ці товари були ввезені в Україну й надійшли у продаж.

Імпортери кажуть, що агресивна поведінка митниці викликана необхідністю зібрати кошти до бюджету. Адже президент Віктор Янукович вжив низку заходів з виведення з тіні експортно-імпортних операцій на митниці і відсторонення фірм-посередників з метою підняти наповнюваність скарбниці на 7 млрд грн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: український ринок, імпортного взуття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]