Вт, 2024-04-23, 23:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Надто секретно: британський спецназ шукає у Сирії хімічну зброю
Інші останні Новини світу

Загони британського спецназу закинуто на територію Сирії для встановлення точного місцерозташування складів хімічної і біологічної зброї та їхньої можливої ліквідації, передає Інтерфакс з посиланням на західні ЗМІ.

За наявними даними, загальна чисельність чинного в Сирії британського спецназу перевищує 200 військовослужбовців. У повідомленнях йдеться, що разом з ними на території Сирії також розташовуються підрозділи американського і французького спецназу.

Операція проводиться під керівництвом та у взаємодії з кількома західними розвідувальними службами, зокрема американською, британською та французькою.

Поінформовані джерела повідомили, що загони готуються захопити арсенали в разі, якщо президент Сирії Башар Асад зважиться використати зброю масового ураження або заховати її в іншому місці.

Нагадаємо, минулого тижня газета The Los Angeles Times повідомила, що американські військові розробили надзвичайний план відправки в Сирію невеликих груп спецназівців для захисту, а за потреби - безпечного знищення її запасів хімічної зброї.

Крім того, президент США Барак Обама заявив, що використання Дамаском хімічної або біологічної зброї може змінити позицію Вашингтона з питання збройного втручання у внутрішній конфлікт у цій країні. З аналогічною заявою виступив прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон.

Президент Франції Франсуа Олланд також вважає, що використання сирійською армією хімічної зброї може стати легітимною причиною для прямого вторгнення в країну сил міжнародної коаліції.

Раніше в липні Дамаск заявив, що може використовувати хімічну зброю в разі іноземного військового втручання. МЗС Сирії також зазначило, що хімічна зброя ніколи не буде використана проти мирного населення, а наявні її запаси перебувають під контролем і охороною сирійської армії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1130 | Додав: admin | Теги: Сирія, Хімічна зброя, Спецназ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]