Чт, 2024-03-28, 11:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Нагороду на кінофестивалі в Італії отримав семирічний актор з української короткометражки "Ваня"
Інші останні Культурні новини
Короткометражний фільм "Ваня" - дебют режисера Оксани Артеменко. Нещодавно його показали на італійському фестивалі короткометражних фільмів Dieciminuti International Short Film Festival, який відбувся у місті Чеккано.

Фільм "Ваня" був єдиним представником від України на цьогорічному фестивалі. Стрічка знімалася за державні кошти. Її бюджет - 329 тисяч гривень, повідомляє Gazeta.ua.

За призи змагалося 18 картин з усього світу. Нагороду в номінації "Найкраща чоловіча роль" отримав юний актор Микита Івченко, який зіграв у фільмі "Ваня".

За сюжетом короткометражки Ваня - сирота. У нього є будильник, і хлопчик вірить, що коли прийде мама, вона впізнає його саме за цим будильником. Але хлопці з дитбудинку вирішили зле пожартувати з Вані.

Знімали десятихвилинний фільм у Києві та Пущі-Водиці.

"Об'їздили дуже багато дитячих будинків на Київщині. За стилістикою у фільмі йдеться про 90-ті роки, і ми шукали приміщення, як у радянських фільмах. Ті будинки, в які приїздили, як на мій погляд, були надто шикарними для фільму. Майже всюди нові меблі. У деяких плазми є, комп'ютери. Думали вже обставити порожнє приміщення. Але знайшли таке місце в київському інтернаті для дітей з хворим хребтом. Там все чистеньке і гарненьке, але є та атмосфера 90-х років", - розказує режисерка та авторка сценарію Артеменко.

Головного героя стрічки також спершу шукали в дитячих будинках. Але врешті взяли на роль семирічного Микиту. Хлопчика знайшли серед знайомих. Він має батьків.

"Коли зустрілася з Микитою, запитувала його: "А коли б ти потрапив у новий колектив - сам знайомився чи чекав би, коли до тебе підійдуть?" І всі його відповіді були такими, як у нашого героя в сценарії. Микита доросліший за свій вік. Він чітко розумів, що і для чого робимо. У фільмі були досить жорстокі сцени: там, де його б'ють, і він плаче. Хлопчик розумів, що це роль і не перекладав її на самого себе. Мама також говорила з ним про те, як треба поводитися. Микита дуже кмітливий" - додає режисерка фільму "Ваня".

Незабаром короткометражку покажуть і в конкурсній програмі на російському кінофестивалі "Зустріч".

Раніше повідомлялося, що три російські кінофестивалі ("Кіношок", "Послання до людини" та "2 in 1") включили в свої програми добірки українських короткометражних фільмів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: семирічний актор, ваня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]