Вт, 2024-04-16, 20:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:20
Найбільше обстрілів - на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом доби зафіксовано 47 обстрілів, бойовики вели вогонь з мінометів, артилерії, озброєння БМП і танків. Про це сьогодні, 20 грудня, повідомляє у Facebook прес-центр штабу АТО.

Найбільше, як зазвичай, - на Маріупольському. Зі 122-міліметрової артилерії тут були обстріляні Широкине та Водяне. Широкине протягом доби потрапляло під вогонь 120 та 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП і танків. Мінометних обстрілів також зазнали позиції ЗСУ в районі Новотроїцького, Мар’їнки і Талаківки.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 та 82 міліметри було обстріляне Кримське. З гранатометів - Новоолександрівка, Лобачеве, Кримське та Станиця Луганська. По Станиці Луганській вогонь вів снайпер.

На Донецькому напрямку окупанти зі 122-міліметрової артилерії та 82-міліметрових мінометів обстрілювали Луганське. Під вогонь мінометів різних калібрів також потрапила Авдіївка, а поблизу Зайцевого ворог вів вогонь з гранатометів.

Нагадаємо, 18 грудня в районі Світлодарської дуги в районі населеного пункту Луганське окупанти двома атаками намагалися вибити передові підрозділи сил АТО з займаних позицій. Українські військові прийняли бій і відкинули противника. Ворог був змушений відступити, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва.

П'ятеро українських бійців загинуло, більше десяти отримали поранення. В окупантів втрати серйозніші: були знищені і поранені близько 50 бойовиків.

Довідка

21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

17 листопада ОБСЄ зафіксувала рекордну з початку року кількість обстрілів на Донбасі.

26 листопада бойовики вкотре зірвали розведення сил біля Станиці Луганської. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: обстріли, Маріупольський напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]