Вт, 2024-04-23, 14:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
Найбільшим регіоном за кількістю доларових мільярдерів стала Азія
Інші останні Новини світу
Азія стала найбільшим регіоном за кількістю доларових мільярдерів, найбагатший з яких є Лі Ка-Шин з Гонконгу зі статками в 32 мільярди доларів. Про це повідомляється в рейтингу багатіїв китайського щомісячного журналу Hurun Report, передає Lenta.ru.

За інформацією видання, в Азії проживає 608 доларових мільярдерів; потім йде Північна Америка з 440 мільярдерами і Європа - 324 мільярдери.

Серед окремих країн перше місце за кількістю багатіїв дісталося США (409 мільярдерів), друге - Китаю (317 мільярдерів), третє - Росії (88 мільярдерів).

У першу десятку увійшли також Німеччина, Великобританія, Індія, Швейцарія, Бразилія, Тайвань, Франція і Туреччина (Париж і Анкара розділили десяте місце).

Найбагатшою людиною в світі, за версією Hurun Report, є мексиканець Карлос Слім зі статками 66 мільярдів доларів. Друге місце дісталося американському інвестору Уоррену Баффету (58 мільярдів доларів), третє - іспанцеві Амансіо Ортезі (55 мільярдів доларів).

У першу десятку ввійшли Білл Гейтс, Бернар Арно, Ларрі Еллісон, Лі Ка-Шин, брати Чарльз і Девід Кохи, а також Ліліан Бетанкур.

У цілому в рейтингу Hurun Report представлено 1453 бізнесмени зі статками понад мільярд доларів. Їхній загальний статок журнал оцінив на 5,5 трильйона доларів.

Автор рейтингу Руперт Хугверф зазначив, що на одного представленого в списку підприємця припадає дві людини, статки яких не вдалося оцінити. Таким чином, за його словами, у світі сьогодні близько чотирьох тисяч доларових мільярдерів.

Менше ніж півроку тому було опубліковано дослідження, згідно з яким Азія вийшла на перше місце за кількістю доларових мільйонерів. Наприкінці вересня Royal Bank of Canada та консалтингова компанія Capgemini повідомили в своїй доповіді, що в 2011 році в Азії кількість мільйонерів зросла до 3,37 мільйона осіб. Водночас колишній лідер - Північна Америка - опустився на сходинку нижче з показником в 3,35 мільйона багатіїв.

Раніше повідомлялось, що за рік статки мільярдерів збільшилися на 14%, або на 760 млрд дол, до позначки в 6,19 трлн дол. За даними організації Wealth-X, загальна кількість всіх мільярдерів у світі зросла на 9,4% - до 2 тис 160 осіб. А серед 10 країн з найбільшою кількістю мільярдерів - США, Китай і Росія.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: кількістю доларових мільярдерів, Азія, найбільший регіоно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]