Чт, 2024-04-25, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:10
Найбільшими економіками світу до 2050 року стануть Китай, США та Індія
Інші останні Новини світу
Криза прискорила зрушення "центру тяжіння" світової економіки, і до 2050 року Китай, США та Індія стануть найбільшими економіками світу. Про це йдеться у щорічному звіті "Світ у 2050 році", опублікованому групою з макроекономічних досліджень PricewaterhouseCoopers LLP (PwC), передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в звіті, світова криза прискорила зрушення "центру тяжіння" світової економіки, при цьому до 2050 року Китай, США та Індія стануть найбільшими економіками світу.

Однак і країни з економікою, що розвивається, зіткнуться зі значними труднощами в своєму прагненні зберегти високі темпи зростання останніх років, вважають експерти.

У звіті зроблено висновок про те, що країни з економікою, що розвивається, в наступні чотири десятиліття будуть, без сумніву, розвиватися набагато швидше за країни "великої сімки".

Показники середнього зростання ВВП за паритетом купівельної спроможності свідчать про те, що в період з 2012 року по 2050 рік очолювати список країн з найшвидшими темпами зростання буде Нігерія, за нею підуть В'єтнам, Індія, Індонезія, Малайзія, Китай, Саудівська Аравія і Південна Африка.

"Світова фінансова криза вдарила по країнах G7 набагато сильніше, ніж по країнах E7, в короткостроковій перспективі. Вона також викликала необхідність перегляду прогнозів довгострокового зростання країн G7, надто ж США та тих європейських країн, котрі раніше використовували величезні обсяги державних та приватних позикових коштів для сприяння зростанню", - зазначає головний економіст PwC Джон Хоксуорт.

Це означає, що по зростанню ВВП за паритетом купівельної спроможності країни Е7 можуть обійти країни G7 до 2020 року, і до 2050 року Китай, США та Індія, без сумніву, можуть стати найбільшими економіками світу, а на четвертому місці, з великим відставанням від лідерів, буде Бразилія, яка випередить Японію.

До того ж моменту економіки Росії, Мексики та Індонезії можуть перевершити за обсягами економіки Німеччини або Великобританії, Туреччина може обігнати Італію, а Нігерія в довгостроковій перспективі може посісти більш високе місце в таблиці лідерів, як і В'єтнам та Південна Африка.

Окрім найбільших економік світу, довгостроковий потенціал зростання має Малайзія, а Польща може і далі обганяти своїх західноєвропейських сусідів в найближчі десятиліття.

Як повідомляли у Economist Intelligence Unit, зростання китайської економіки – другої за обсягами у світі – має дещо пришвидшитися у 2013 році і може сягнути 8,5%.

Обсяги та кількості угод з інвестицій в Європу за участю китайських компаній за останні 6 років стабільно зростали. За прогнозами PwC, інвестиції Піднебесної в Європу будуть і надалі зростали, незважаючи на економічне падіння.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: економіками світу до 2050 року, США та Індія, китай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]