Сб, 2024-04-20, 02:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:46
Найближчим часом Гілларі Клінтон планує особисто зустрітися з Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Державний секретар Сполучених Штатів Америки Гілларі Клінтон висловила сподівання, що зможе найближчим часом особисто зустрітися з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко. Про це заявила посол США з особливих доручень Мелані Вервір під час зустрічі з дочкою Тимошенко Євгенією та заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею, повідомили в прес-службі "Батьківщини".

Зокрема, посол передала Тимошенко найтепліші слова привітання та запевнення у підтримці від держсекретаря США Клінтон, яка висловила сподівання, що зможе найближчим часом особисто зустрітися з Тимошенко, йдеться у повідомленні. "Ми не зупинимося, поки Тимошенко та інші політичні в'язні України не будуть звільнені", - підкреслила вона.

Під час зустрічі йшлося про проведення виборів в Україні, їх оцінку міжнародними спостерігачами, регрес демократії в Україні, справу Тимошенко і стан її здоров'я.

У цьому зв'язку Вервір ще раз підкреслила, що США поділяють негативну оцінку міжнародних спостерігачів ОБСЄ, надану парламентським виборам в Україні.

Вона також заявила про неприпустимість переслідування політичних опонентів режимом Віктора Януковича і висловила серйозну стурбованість з приводу стану здоров'я Тимошенко.

У свою чергу Євгенія Тимошенко подякувала США за підтримку українців у їх прагненні до демократії і за солідарність з її матір'ю.

"Зараз моя мама перебуває в досить важкому стані. Але вона не припинить голодування, оголошене на знак протесту проти фальсифікацій на виборах режимом Януковича, поки ми не доб'ємося справедливості. Ніхто не має права позбавляти людей їх вибору", - підкреслила вона.

У зустрічі також брав участь посол США в Україні Джон Теффт, йдеться в повідомленні.

Раніше державний секретар США Гілларі Клінтон заявляла, що Сполучені Штати Америки вимагають негайно звільнити екс-прем'єра України, лідера української опозиції Юлію Тимошенко.

У свою чергу, надзвичайний і повноважний посол України Юрій Щербак повідомив, що політика США щодо України стане жорсткішою у зв'язку з переобранням Обами на пост президента і майбутньої відставкою Клінтон з посади Держсекретаря.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: зустрітися з Тимошенко, Гілларі Клінтон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]