Чт, 2024-03-28, 12:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Найчастіше стріляють під Донецьком. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, 6 отримали поранення під час обстрілу. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військових немає, 6 отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, всі ці втрати сили антитерористичної операції понесли на Донецькому напрямку під час обстрілів, в тому числі один військовослужбовець поранений поблизу населеного пункту Зайцеве, п'ятеро - біля Опитного.

Лисенко також повідомив, що незаконні збройні формування чинили обстріли переважно в темний або вечірній час доби, в тому числі за минулу добу зафіксовано 3 обстріли на Луганському напрямку під Трьохізбенкою і Новозванівкою.

На Маріупольському напрямку терористи 10 разів обстріляли опорні пункти українських бійців, найбільш неспокійно було в Новотроїцькому, Франчука і Павлополі.

На Донецькому напрямку обстріли зафіксовані на північ від Горлівки, в Авдіївці та Опитному.

"Щільність ворожого вогню значно зросла, вчора було випущено 230 мін з боку незаконних збройних формувань. Всього на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів", - додав Лисенко.

Посилаючись на дані Державної прикордонної служби України, Лисенко повідомив, що вчора в зоні проведення антитерористичної операції було виявлено 7 розвідувальних польотів безпілотних літальних апаратів бойовиків.

Крім того, за словами Лисенка, СБУ в зоні АТО знешкодила диверсійну групу бойовиків.

"Окупанти заходили в тил українських позицій, обстрілюючи або намагаючись взяти в полон військовослужбовців. Противника заманили в засідку, використавши макет протитанкового комплексу "Джавелін". Одного бойовика знищили, ще троє отримали поранення", - сказав Лисенко.

Також він повідомив, що контррозвідка СБУ спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій викрили резидентуру ФСБ Росії, яка вела розвідувально-підривну діяльність в північних районах Луганської області. За його словами, до складу угруповання входило і три людини: один з керівників районного відділу ДСНС, місцевий контрабандист і колишній заступник районного відділення забороненої комуністичної партії, який ховається в Росії.

"Зловмисники виконували завдання російських спецслужб, зокрема, інформували ворога про переміщення підрозділів Збройних сил України, розташування і роботу блокпостів та організацію охорони державного кордону", - розповів Лисенко.

Двоє бойовиків скористалися програмою СБУ "На тебе чекають вдома". Один з них - житель Лисичанська, який втік від спільників з бандформування "Привид" через жорстоке поводження.

За добу на Донбасі двох російських військових ліквідовано, 10 поранені - розвідка

За минулу добу на Донбасі ліквідовано двоє і поранено 10 російських військових. Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони, зафіксовані чергові втрати в частинах і з'єднаннях 1-го і 2-го армійських корпусів збройних сил РФ.

У 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК - один загиблий, четверо поранених російських військовослужбовців; в 11-му окремому мотострілковому полку (Макіївка) 1 АК - троє поранених (район Мінеральне); в 9-му окремому штурмовому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК - один загиблий, троє поранених (район Саханка).

Також розвідка зафіксувала, що 20 травня через пункт пропуску "Маринівка" на територію РФ вивезені тіла 21 загиблого російського військовослужбовця.

У той же час, розвідка зафіксувала посилення передових підрозділів бойовиків і нові поставки боєприпасів на окуповані території Донбасу.

За даними розвідників, з території РФ на залізничну станцію Іловайськ прибули чотири вагони з боєприпасами вагою 160 тонн, в населений пункт Щербак Новоазовського району - три вантажівки з гарматами на причепах. Три вагони боєприпасів вагою 120 тонн, які 18 травня прибули з території РФ на залізничну станцію Дебальцеве, розвантажені і перевезені на перевалочну базу центрального підпорядкування в промисловій частині міста.

Крім того, розвідка виявила місця накопичення запасів боєприпасів і ремонту військової техніки з використанням цивільної інфраструктури Донбасу. Так, в населеному пункті Комсомольське на території цегельного заводу встановлено склад боєприпасів і сховище військової техніки. У Горлівці на території концерну "Стирол" виявлено цех з технічного обслуговування і ремонту бронетанкової техніки.

Також, за даними розвідників, на Новоайдарському напрямку в населений пункт Раївка прибув підрозділ снайперів. На блокпостах в районах Веселої Гори і Обозного збільшена чисельність російських військовослужбовців - з трьох-чотирьох до 15 чоловік. В районі Миколаївки передовими підрозділами 11-го саперного батальйону 2 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ проводяться роботи з удосконалення інженерного обладнання та мінної загорожі позицій.

Крім того, підрозділи 100 окремої мотострілкової бригади Донецька в районах Донецька і Старомихайлівці отримали 115 ящиків боєприпасів для установки "Град". Також в Донецьк прибула група зі складу 24-ї новосибірської окремої бригади спеціального призначення.

Також повідомляється, що українська сторона надала представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність танків, САУ і 122-мм установок "Град" в районах Донецька, Комсомольського, Нижньої Кринки, Амвросіївки та Боково-Платова.

Раніше повідомлялося, що вчора на Донбасі російські найманці 20 раз відкривали вогонь по опорних пунктах українських військовослужбовців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: стрільба під Донецьком | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]