Вт, 2024-04-23, 21:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
Найяскравіший у цьому році зорепад можна буде спостерігати у понеділок
Інші останні Новини світу науки і технологій
Якщо Вам потрібен ремонт холодильників в Одесі, тоді негайте часу, а негайно відвідайте сайт http://remont-holodilnikov.odessa.ua, на якому вигідно можна замовити якісний ремонт.

Серпневий зорепад, потужний метеорний потік року Персеїди досягне максимум 12 серпня з 21.15 до 23.45 за київським часом - на небі з'являтиметься до 100 метеорів на годину, повідомляє УНН з посиланням на БЕЛТА.

Метеори являють собою невеликі частки міжпланетної речовини розмірами від піщинок до горошин. Вони входять у земну атмосферу на швидкості близько 20 кілометрів на секунду на висоті і практично миттєво згорають, залишаючи в небі красивий яскравий слід. Світіння деяких особливо яскравих метеорів триває до декількох секунд.

Персеїди - один з найбільш потужних і відомих метеорних потоків, який виникає, коли Земля входить до пилової слід комети Свіфта-Туттля. Метеори цього потоку можна спостерігати з 17 липня по 24 серпня.

Згідно з прогнозом Міжнародної метеорної організації, максимуму активності зорепад повинен досягти 12 серпня о період з 18.15 до 20.45 за Гринвічем (з 21.15 до 23.45 за київським часом). У цей момент число метеорів може досягти 100 "падаючих зірок" на годину.

До листопада астрономи обіцяють жителям Землі унікальне видовище. До Землі наблизиться комета ISON, світність якої співставна із блиском повного Місяця.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1771 | Додав: adminA | Теги: понеділок, яскравіший зорепад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]