Вт, 2024-04-16, 20:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Найкраще у світі кіно за 2011 рік: у США роздали "Золоті глобуси"
Інші останні Новини світу

У США в неділю, 15 січня, вручили премію Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA) "Золотий глобус". Як повідомляє Associated Press, церемонія відбулася в Беверлі-Хіллз, штат Каліфорнія.

Найкращим фільмом 2011 року в категорії "драма" визнали картину "Нащадки" (The Descendants) Александра Пейна. Приз за найкращу режисуру одержав Мартін Скорсезе за фільм "Хранитель часу" (Hugo), передає ИТАР-ТАСС. 

Найкращим актором визнали Джорджа Клуні, який зіграв головну роль у "Нащадках". "Золотий глобус" як найкраща акторка одержала Меріл Стріп за роль у фільмі "Залізна леді" (The Iron Lady).

Приз у номінації "Найкраща комедія або мюзикл" одержав "Артист" ("The Artist") Мішеля Хазанавічуса. За ролі першого плану в цій категорії "Золоті глобуси" одержали Мішель Вільямс, що зіграв у фільмі "Сім днів і ночей з Мерилін" (My Week With Marilyn), і Жан Дюжарден (Jean Dujardin), що виконав роль в "Артисті".

Найкращим анімаційним фільмом стали "Пригоди Тінтіна" ("The Adventures Of Tintin"), а найкращим фільмом іноземною мовою - іранська стрічка "A Separation".

Обидва призи за телевізійні серіали дісталися серіалам каналу HBO: в категорії "драма" - це "Чужий серед своїх" ("Homeland"), у категорії "Комедія або мюзикл" - "Американська сімейка" ("Modern Family").

Премію за роль другого плану отримав ветеран Голлівуда Крістофер Пламмер, який знявся в кінофільмі "Початківці". Інший трофей вручили поп-зірці Мадонні за найкращу пісню до фільму "Шедевр".

Також було вручено спеціальний приз - його отримав актор Морган Фрімен.

Минулого разу фільм Девіда Фінчера "Соціальна мережа" став найкращою драмою 2010 року, на думку Асоціації іноземної преси Голлівуду .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1339 | Додав: adminA | Теги: Золотий глобус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]