Сб, 2024-04-20, 00:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:50
Найкращі спортсмени України 2014 року - Олег Верняєв та Ольга Харлан
Інші останні Спортивні новини

Учора, 8 квітня, у Київському національному академічному театрі оперети за участю олімпійських чемпіонів, легенд спорту, тренерів та фахівців галузі, діячів культури і мистецтва відбулася Всеукраїнська урочиста церемонія "Герої спортивного року-2014".

Крім ексклюзивних статуеток, дипломів, квітів усі переможці "Спортивного Оскара" отримали від організаторів та спонсорів сучасні гаджети, страхові поліси, спортивну екіпіровку та грошові премії. Переможці в номінаціях "Найкращий спортсмен року", "Найкраща спортсменка року", а також "Герой українського спорту" серед чоловіків та жінок від НОК України отримали ще й фінансову премію в розмірі 50 тисяч гривень.

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії "Герої спортивного року-2014":

Найкращий спортсмен року - Олег Верняєв, чемпіон світу та Європи зі спортивної гімнастики (вправи на брусах), бронзовий призер чемпіонату Європи (опорний стрибок, командна першість).

Найкраща спортсменка року - Ольга Харлан, чемпіонка світу та Європи з фехтування в індивідуальній першості, бронзовий призер чемпіонату світу та Європи у командній першості (шабля).

Найкращий тренер року - Григорій Шамрай, старший тренер жіночої збірної України з біатлону, олімпійських чемпіонок в естафетній гонці, особистий тренер Віти та Валентини Семеренко, Олени Підгрушної та Юлії Джими.

Найкраща команда року (збірна) - жіноча збірна України з біатлону у складі Олени Підгрушної, Віти Семеренко, Валентини Семеренко, Юлії Джими: чемпіонки ХХІІ зимових Олімпійських ігор в естафеті.

Сенсація року - чоловіча четвірка-парна з академічного веслування у складі Івана Довгодька, Артема Морозова, Олександра Надтоки, Дмитра Міхая - чемпіони світу та Європи з академічного веслування.

Повернення року - Юлія Ткач, чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з боротьби (63кг).

Найкращий спортивний організатор року - Олександр Герега, президент Федерації важкої атлетики України (за створення сприятливих умов для розвитку важкої атлетики в Україні, розвиток спортивної інфраструктури).

Сильні духом (паралімпійські види спорту) - Віталій Лук'яненко, дворазовий чемпіон, срібний і бронзовий призер зимових Паралімпійських ігор у Сочі з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з порушенням зору.

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту) - Анна Беженар, дворазова чемпіонка світу, чемпіонка Європи з панкратіону.

Олімпійська надія України - Юлія Левченко, чемпіонка ІІ Юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики (стрибки у висоту).

Спортивна слава України - Катерина Нагорна, олімпійська чемпіонка з веслування, Олександр Шапаренко, дворазовий олімпійський чемпіон з веслування.

За сприяння тріумфу - Володимир Бринзак, президент Федерації біатлону України, Валерій Сушкевич, президент Національного комітету спорту інвалідів України.

Герой українського спорту серед жінок - Віта Семеренко, чемпіонка ХХІІ зимових Олімпійських ігор з біатлону (естафета), бронзовий призер Олімпійських ігор (спринт).

Герой українського спорту серед чоловіків - Юрій Чебан, чемпіон світу з веслування на каное (спринт), срібний призер чемпіонату світу (естафета).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: Ольга Харлан, Олег Верняєв, найкращі спортсмени України 2014 ро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]