Ср, 2024-04-17, 00:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
Найкращий ескіз для пам'ятника Висоцькому обрали харків'яни
Інші останні Новини з регіонів України
У Харкові обрали найкращу ескіз-ідею пам'ятника легендарному поетові, виконавцеві та актору Володимиру Висоцькому.

Переможцем конкурсу стали харків'яни Віктор Лівшиц і Олександр Демченко, які запропонували встановити скульптуру Висоцького з гітарою на тлі зім'ятого листа, на якому будуть вірші, можливо, написані почерком поета. На аркуші також зображена дружина поета Марина Владі і місце його роботи - знаменитий театр на Таганці. Передбачається, що пам'ятник буде виконано з бронзи.

Головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький зазначив, що це одна із найбільш незвичайних робіт, представлених на конкурсі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є певні штампи: Висоцький - це гітара. Висоцькому варто сидіти, стілець, піджак на стільці. Усі пам'ятники дуже схожі... Але Висоцький така неординарна особистість, що штампи не приваблюють. Штампи - це не Висоцький", - зазначив архітектор.

Підбиття підсумків конкурсу проходило просто неба, на площі Архітекторів, де були виставлені 15 робіт архітекторів з Києва, Львова, Полтави, Феодосії, Одеси, Бєлгорода та Харкова.

За словами мера Харкова Геннадія Кернеса, передбачається, що наступного року пам'ятник Висоцькому буде встановлено біля Палацу спорту, де поет і виконавець виступав у травні 1978 року.

У травні 2006 року біля Харківського Палацу спорту був встановлений пам'ятний знак. Його відкриття приурочили до 27-річчя від дня найвідомішого публічного виступу Висоцького у Харкові. Встановити пам'ятник тут же планувалося до 70-річчя Висоцького, у січні 2008-го. Однак цього так і не відбулося через відсутність коштів.

У липні минулого року Кернес пообіцяв, що пам'ятник все-таки буде встановлено.

23 березня Харківська обласна організація Національної спілки архітекторів України оголосила відкритий конкурс на визначення найкращої ескіз-ідеї пам'ятника Висоцькому в Харкові.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: пам'ятника Висоцькому, Харків'яни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]