Пт, 2024-03-29, 11:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:52
Найкращим на міжнародному фестивалі кіно в Лос-Анджелесі визнали український мультфільм
Інші останні Культурні новини
Мультиплікаційний цикл "Народна мудрість" Національної телекомпанії України отримав нагороду Універсального багатокультурного фестивалю кіно, що проходив з 12 по 14 квітня в Лос-Анджелесі (США).

Його було визнано кращим у номінації мультиплікаційних короткометражних фільмів, повідомили в прес-службі НТКУ.

Організатори творчого форуму привітали представників України та вручили їм грамоту "Certificate of Excellence".

Як зазначили працівники Генерального консульства України в Сан-Франциско, котрі були присутні на фестивалі, глядацька аудиторія – понад 6 тисяч осіб – особливо емоційно сприйняла показ "Народної мудрості", що представила різноманітність українського фольклору у прислів'ях та приказках.

Українське консульство привітало телекомпанію з перемогою та висловило сподівання на подальшу успішну співпрацю з пропагування українського кіномистецтва за кордоном.

Окрім того, вітчизняні телевізійники та дипломати не лише репрезентували окремий якісний кінематографічний продукт, а й представили всій спільноті фільммейкерів, відомих продюсерів, а також представникам інших теле- та кінокомпаній інформацію про основні напрямки розвитку індустрії в Україні.

Загалом в Універсальному багатокультурному фестивалю кіно взяло участь понад 20 країн. Партнерами заходу виступили Бродвейський міжнародний кінофестиваль Лос-Анджелес та Міжнародний молодіжний кінофестиваль Сан-Дієго.

Національна телекомпанія за активного сприяння Генерального консульства України презентувала дві свої програми – документальну стрічку "Незалежність. 7300 днів" та вже згаданий цикл коротких мультфільмів "Народна мудрість".

Раніше повідомлялося, що український мультсеріал "Ескімоска" вирішили показувати в Канаді, США, Китаї та Індії. Натомість українські телеканали вітчизняною анімацією не зацікавилися.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Лос-Анджелес, міжнародний фестиваль кіно, український мультфільм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]