Пт, 2024-03-29, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:56
Найманці підтягують сили до лінії "фронту". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація в зоні антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях залишається складною. Російські найманці посилюють та підтягують сили безпосередньо до лінії зіткнення. Так, концентрацію бронетехніки терористів зафіксовано на південно-західній околиці н.п. Оленівка та на північній околиці н.п. Докучаєвськ Донецької області, повідомляють сьогодні, 11 листопада, в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Бандити також посилюють та перегруповують свої позиції на підступах до Маріуполя зі східного напрямку. З цією ж метою у підконтрольних бойовикам містах Торезі, Сніжному, Макіївці, Шахтарську Донецької області оголошено повну мобілізацію місцевого населення.

Інформація про пересування та розташування ворожих підрозділів фіксується та аналізується штабом АТО. Українські військові готові до адекватної відповіді на ймовірні загрози на ключових напрямках оборони, зазначають в РНБО.

Протягом минулої доби активність бойовиків концентрувалася на Донецькому, Дебальцевському та Луганському напрямках.

Так, на Донецькому напрямку поблизу с. Березове терористи із застосуванням мінометів та гранатометів атакували взводний опорний пункт. Напад відбито. Під час зіткнення ворог втратив 10 бойовиків, після чого по колоні, що відступала, українські артилеристи відкрили вогонь, тому втрат у терористів ще більше. На жаль, у цьому бою загинуло троє українських військових та ще трьох поранило.

Позиції українських військових на території донецького аеропорту бойовики тричі обстріляли з артилерії та стрілецької зброї. З мінометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли позиції сил АТО біля н.п. Ленінське, Майорське та позиції біля станції "Хімік" у м. Авдіївка.

У районі Дебальцевого бойовики з мінометів та гранатометів обстріляли три опорні пункти сил АТО та позиції біля с. Кам'янка. Під смт Чорнухине українські позиції були обстріляні з установок "Град" та мінометів.

На півночі зони АТО біля н.п. Сокільники, Станиця Луганська, Щастя бойовики п'ять разів обстріляли позиції сил АТО з установок "Град" та мінометів. Також з мінометів обстріляний опорний пункт сил АТО біля с.Вільхове.

На Первомайському напрямку з реактивних установок "Град" та мінометів бойовики обстріляли блокпост НГУ біля с. Кримське та з мінометів позиції біля м.Золоте.

Під Маріуполем терористи обстріляли з артилерії та стрілецької зброї ротний опорний пункт сил АТО поблизу с. Гранітне. Під Сартаною зафіксовано безпілотник російської армії.

Внаслідок бойових сутичок та обстрілів за минулу добу загинуло 5 українських захисників, 10 зазнали поранень.

Нагадаємо, 23 жовтня так званий "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Захарченко заявив про плани повернути втрачений бойовиками контроль над низкою міст Донбасу і попередив у зв'язку з цим про можливість відновлення важких бойових дій.

3 листопада російсько-терористичні війська закінчили формування чотирьох ударних угруповань: - Луганське (район Первомайськ - Луганськ - Станиця Луганська); - Горлівсько-Донецьке; - Волновасько-Тельманівське; - Новоазовське.

У складі зазначених угруповань, за оцінками експертів, приблизно 14-15 тисяч російських найманців і військовослужбовців РФ, а також 10-12 тисяч бойовиків з місцевих бандформувань.

Також у складі даних угруповань на той час налічувалося: - 110-115 танків; - 250-280 ББМ (бойових броньованих машин) типу БМП, БТР, МТ-ЛБ; - 80-100 гармат ствольної артилерії і установок РСЗВ; - приблизно 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих КАМАЗів і паливозаправників до саморобних ган-траків).

5 листопада до прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки. На залізничну станцію міста Кам'янськ-Шахтинський прибув ешелон з 50 танками Т-64 і 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків.

9 листопада російсько-терористичні війська посилили інтенсивність обстрілів сил АТО через прибуття чергового так званого "гуманітарного" конвою з боєприпасами, зброєю і живою силою.

Обстріли міст тривають

Бойовики "ДНР" 10 листопада обстріляли Авдіївку Донецької області. Під обстріл артилерії терористів потрапили люди, що стояли в черзі по воду. Внаслідок обстрілу загинуло четверо людей, ще семеро отримали поранення. Крім того, істотно пошкоджено комунікації і житлові будинки на вулиці Молодіжній. За оперативною інформацією та за словами очевидців, обстріл був з боку Донецька - з території, контрольованої бойовиками.

У Станиці Луганській через інтенсивні обстріли терористів призупинено роботу райдержадміністрації, там істотно пошкоджено інфраструктуру, зруйновано кілька об'єктів соціальної сфери. Також протягом учорашнього дня бойовики продовжили обстрілювати з мінометів та артилерії інші населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області. Під обстріли потрапили Кримське, Трьохізбенка, Чорнухине, Кряківка, Нижнє, Мирна Долина, Попасна, Золоте, Щастя. Внаслідок пошкодження ліній електропередач відключеними від світла, центрального водопостачання та опалення залишаються Станично-Луганський район, Чорнухине, Кримське та Трьохізбенка.

На Луганщині внаслідок обстрілів терористів пошкоджено колії на залізничному перегоні Шепілове - Сентянівка. Внаслідок чого зійшла з рейок перша колісна пара маневрового тепловозу. Це призвело до затримки пасажирських потягів сполученням Київ - Луганськ та Одеса - Луганськ.

Бригади Донецькобленерго відновили електропостачання в населеному пункті Новоселівка Друга Тельманівського району Донецької області.

Донецька облдержадміністрація здійснює постійний моніторинг об'єктів, зруйнованих і пошкоджених внаслідок збройного конфлікту на Донеччині, відповідна інформація щоденно надається Мінрегіону України. Згідно з моніторингом, без житла, води, газу та електроенергії залишаються 254 тис. жителів регіону. За оперативними даними, станом на 10 листопада, від серпня ц.р. відновлено 3293 об'єкта.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та знешкодили 99 одиниць боєприпасів, з них 34 артилерійських снаряди, 21 мінометну міну, 44 інших вибухонебезпечних предмети. Обстежено 2,2 га територій. Загалом від початку робіт обстежено 1502,6 га територій. Виявлено та знешкоджено 27 289 одиниць боєприпасів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: Найманці підтягують сили до лінії ф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]