Пт, 2024-03-29, 16:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
Наймасовіший "антимайдан" пройде під пильним оком спецслужб
Інші останні Політичні новини

Після події 11 грудня штурму силовиків учасники протесту чекають від влади кроків до діалогу, але готуються до нових провокацій і спроби розгону. 14 грудня, 24-й день Євромайдана. Хроніка подій:

13:10. Прем'єр Азаров на мітингу ПР на Європлощі: "Лідери Майдану розповідають казки про те, що підписали угоду - і завтра можна буде без віз їздити до Європи. Нічого подібного! Для цього ми повинні виконати умови ЄС. А які це умови ? Ми повинні узаконити одностатеві шлюби, ми повинні ухвалити закон про рівність сексуальних меншин. Готово наше суспільство? Наші церкви виступають проти. Друга умова - ми повинні ввести біометричні паспорти. Готові ми на це піти?".

12:50. Учасникам мітингу влади на Європлощі, який з усіх боків перекритий кордонами міліції та технікою, відкрили один вихід на вулиці Костьольній в бік Майдану. Через цей вихід постійно рухається потік людей на Майдан Незалежності. При цьому назад людей вже не пускають.

12:30. Мітинг влади на Європлощі транслює в прямому ефірі Перший національний. Опозиції такої честі не надавали.

12:15. Мітинг на Європейській площі відкрив прем'єр-міністр Микола Азаров.

12:00. Людей на Європейській площі на мітингу Партії регіонів стає все більше.

11:50. Олігарх про Януковича : "Він риє не власну могилу, а братську".

11:40. За розгін Майдану можуть покарати Попова, Сивковича і Коряка. Захарченком і Клюєвим жертвувати не будуть.

11:35 У КМДА затвердили план дій у разі надзвичайної ситуації.

11:30. США можуть ввести санкції проти Януковича та його оточення.

10:50. З боку урядового кварталу по вулиці Грушевського спускається колона людей на Євромайдан. Декілька тисяч.

10:30. Майдан Незалежності і Європейську площу розділили автобусами і вантажівками. 14 грудня на Євромайдан ПР звозить людей. Зараз там всього пара сотень, але люди прибувають. Встановлено ​​сцену і польові кухні.

10:25. Депутат парламенту Нідерландів Жак Монаш: "Слава Україні! Майдан, світ дивиться на тебе. Весь світ слухає тебе. Ми чуємо твій голос волі. Лише самі українці повинні визначати своє майбутнє. Своїми діями ви вразили весь світ. Ми бачимо, що ви не хочете знову бути Радянським Союзом. І я хочу, щоб ви знали, що ми з вами. Ви не одні. Ідея Європи - це ідея солідарності, це наше спільне майбутнє... Ви об'єдналися заради цього майбутнього. І Європа бачить це, Європа бачить вашу мирну демонстрацію. Ми закликаємо українську владу не бити присутніх і поважати їх права. Ви боретеся за своє майбутнє. Слава Україні!".

9:30. На концерті "Океану Ельзи" 14 грудня о 20:00 на Майдані прихильникам ПР виділять сектор.

9:50. Депутати опозиції заявляють, що їх беруть "під ковпак". "Свободівець" Юрій Сиротюк написав у Facebook:

"У рамках антитерористичної операції міліція отримала вказівку встановити спостереження за депутатами місцевих рад та, у разі якщо останні організовують поїздки на Київ і акції на підтримку Майдану ізолювати таких депутатів. На Тернопільщині подібну вказівку дав особисто начальник МВС біля будинків депутатів чергують по три опери, мають вказівки жорстко діяти по команді. Інформація перевірена".

9:00, 14 грудня. Є всі ознаки того, що у вихідні буде один з найчисленніших мітингів "регіоналів". Vladislav Chechotkin, співвласник і засновник Rozetka.ua, перебуваючи в дорозі, написав у Facebook про те, що до Києва рухаються колони автотранспорту.

"Їду на схід. На зустріч постійний потік автобусів. Вже друга сотня пішла".

00:23, 14 грудня. Працівники ДАІ на КП на Житомирській трасі затримали колону автобусів із західних областей України, які везли людей до Києва на Євромайдан. Люди вирушили на Майдан пішки.

00:13, 14 грудня. На службу міліції в центр Києва пригнали жовтий шкільний автобус.

23:28, 13 грудня. Микола Катеринчук зі сцени Євромайдана зачитав повідомлення, що приходять з усієї України. Одне з них від пенсіонера: "Я не можу приїхати, але хочу передати Євромайдану корову".

22:54, 13 грудня. "Золотий склад" групи "Океан Ельзи" провів sound check до виступу на Евромайдане 14 грудня.

22:18, 13 грудня. У Києві та Київській області рекрутують молодих людей, щоб під виглядом "львівських студентів" провокувати конфлікти на Євромайдані. Про це повідомила прес-служба партії "УДАР".

21:41, 13 грудня. У Києві на вулиці Інститутській сталася передислокація і посилення поста силовиків: два великих автобуси з представниками внутрішніх військ c вулиці Городецького приєдналися до п'яти мікроавтобусів, які до цього часу чергували біля клубу Кабінету міністрів, повідомляє "Українська правда".

21:17, 13 грудня. Голова львівської організації Партії регіонів Петро Писарчук назвав серйозною помилкою відсутність бажання прислухатися до людей на Майдані і підтримав колег, які вийшли з партії.

21:04, 13 грудня. Позафракційний народний депутат, екс-голова Адміністрації президента Віктор Балога заявив, що влада з перших днів Євромайдана готувалася до застосування силового сценарію, аж до кровопролиття. Про це політик написав на своїй сторінці Facebook, підкріпивши свої слова фотографіями документів СБУ.

20:09, 13 грудня. Під арештом залишився тільки один учасник акції протесту на Банковій - Ярослав Притуленко.

19:01 , 13 грудня. У Криму в Євпаторії заборонили мовлення ТРК "Моріон", що висвітлювала Майдан. За дорученням судового виконавця співробітники комунального підприємства вирізали двері в приміщенні, де розташовувалася телекомпанія. Після цього були зламані двері у всіх кімнатах і описано майно. Працівники телекомпанії відмовилися самі відключати обладнання, в тому числі передавачі - це зробили комунальники.

18:48, 13 грудня. Прес-служба ВО "Свободи" оголосила, що держслужбовців Тернопільської області змушують їхати на провладний антимайдан Партії регіонів у Києві. Про це 13 грудня 2013 року поінформували штаб національного опору небайдужі держслужбовці, які відмовляються їхати на проплачений владою мітинг.

18:40, 13 грудня. Президент Віктор Янукович залишав круглий стіл в палаці "Україна" через чорний вхід. Охорона Януковича при цьому ледь не побила журналістів - бодігарди кидалися під ноги, перегороджували шлях і штовхали журналістів, закриваючи шефа, відео.

18:20, 13 грудня, у МВС офіційно визнали, що "Беркут", розганяючи студентів на Майдані, перевищив повноваження.

17:50, 13 грудня. Завершився круглий стіл, який не дозволили показати в прямому ефірі жодному з каналів. Консенсусу не досягнуто. Вимоги Євромайдана влада не буде виконувати. У сухому залишку: 1) відставок не буде; 2) затриманих обіцяють нібито звільнити; 3) Янукович обіцяє більше не застосовувати силу; 4) Українські укладачі УА з ЄС звітуватимуть за порушення національних інтересів; 5) Угода з Росією.

16:00, 13 грудня. Прем'єр РФ Дмитро Медведєв зазначив, що українському суспільству належить подолати "тектонічний розлом", який загрожує стабільності держави і існуванню самої України.

15:55, 13 грудня. Патріарх УПЦ КП Філарет на круглому столі: "Сказали народу про те, що йдемо до Європи. Обдурили. Як можемо будувати країну на обмані? ... Розженете цих людей - на вулицю вийде ще більше".

15:40, 13 грудня. Українські письменники на круглому столі закликали Януковича не штовхати країну у вир нової громадянської війни, яка призведе до чергової втрати Україною своєї державності. Януковича закликають негайно одуматися і прийняти необхідні рішення для збереження країни.

14:15, 13 грудня. У Львові відкрито вісім кримінальних справ за фактами правопорушень, які були виявлені під час проведення масових заходів на території області на підтримку євроінтеграції. Зокрема, відкрито кримінальні справи щодо розміщеної інформації на сітілайтах та листівках із змістом: "Я звинувачую Януковича в тому, що він пролив кров".

14:12, 13 грудня. Президент України Віктор Янукович під час зустрічі зі студентами запропонував оголосити амністію щодо людей, які були затримані під час масових акцій у Києві.

13:47, 13 грудня. Московський телеканал "Дождь" зняв сюжет про молодих людей, які присутні на провладному мітингу в Києві на Антимайдані. У Маріїнському парку біля Верховної Ради журналісти безуспішно намагалися дізнатися у мітингувальників, чому вони підтримують владу і Віктора Януковича, (відео).

13:27, 13 грудня. З сайту BBC зникло опублікована 12 грудня думка лідера фракції ПР у Верховній Раді Олександра Єфремова, де він засуджує силові дії проти Майдану.

13:24. На переговори з президентом України Віктором Януковичем вирушили лідери опозиції. Про це зі сцени Майдану оголосив громадський активіст Єгор Соболєв.

13:09, 13 грудня. Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу оголосили, що "чергуватимуть" в Україні "на ротаційній основі".

13:06, 13 грудня. Бійців Внутрішніх військ МВС і співробітників спецпідрозділу " Беркут" розквартирували в санаторіях біля Києва: у Бучі, Пущі-Водиці, Боярці та Ворзелі.

13:01, 13 грудня. Юрій Луценко заявив, що більшість людей, які приїхали на провладний мітинг, не будуть схильні до провокацій, і попросив проявити до них толерантність. "У своїй абсолютній більшості це будуть прості і миролюбні бюджетники та студенти. Велкам на концерт "Океану Ельзи" та Вакарчука! Можуть упирі з АП організувати провокацію серед людей? Можуть. Велкам в Гаазький трибунал, януческі. Наше завдання - максимальна масовість і дисципліна в межах нашої акції", - цитує політика прес-служба руху.

12:56, 13 грудня. Польський уряд заявив, що виділить 50 стипендій, які передбачають місця в польських вузах, а також фінансову підтримку студентам, відрахованим через Майдан.

12:43, 13 грудня. Євросоюз оголосив, що поки не готовий ухвалити рішення щодо санкцій проти лідерів України. Про це розповів високопоставлений європейський дипломат напередодні засідання Ради закордонних справ ЄС, 16 грудня, на якому буде обговорюватися ситуація в Україні.

12:33, 13 грудня. Урядовий квартал практично порожній, вхід тільки за посвідченнями журналістів або співробітників Кабінету міністрів. Територію зайняли силовики, МНСники та спецтехніка.

12:14, 13 грудня. У загони самооборони Майдану вже записалися понад 4000 осіб.

12:02, 13 грудня. Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід одному з підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень на вулиці Банковій. 27-річного киянина Євгена Тревіра відпущено під домашній арешт.

11:39, 13 грудня. На Європейській площі почалося монтування сцени для мітингу на підтримку президента Віктора Януковича, який планують на 12:00 14 грудня.

11:31, 13 грудня. Правоохоронці, які приїхали до Києва для посилення охорони громадського порядку, розмістилися в підрозділах МВС. Міліціонери з регіонів сплять в райвідділах і автобусах.

11:25, 13 грудня. Апеляційний суд звільнив з-під варти затриманого дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуцу під особисте зобов'язання.

11:13, 13 грудня. Найбагатша людина України Рінат Ахметов закликав усі сторони сісти за стіл переговорів і знайти рішення, яким країна буде пишатися.

11:01, 13 грудня. Головне управління МВС у місті Києві зажадав терміново надати інформацію про журналістів та операторів телеканалу 1+1, які висвітлювали події 1 грудня в Києві, а також їхні матеріали.

10:31 , 13 грудня. На Бессарабській площі лежать залишки пам'ятника Леніну. На поваленому пам'ятнику лежать інструменти, за допомогою яких кожен охочий може відколоти шматочок на пам'ять.

10:13, 13 грудня. Мітингувальники пікетували Міністерство внутрішніх справ, зайнявши частину вулиці Шовковичної та перехрестя з вулицею Богомольця, скандуючи: "Міліція з народом" і "Зека - геть!".

9:51, 13 грудня. Оголошена зустріч в понеділок, 16 грудня, в Брюсселі між главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і Верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки, заступником голови Європейської комісії Кетрін Ештон, де буде обговорюватися ситуація в Україні.

9:24, 13 грудня. У ніч на п'ятницю, 13 грудня, на вулиці Інститутській біля готелю "Україна" невідомі висадили з автобуса 30 осіб - без певного місця проживання. "Кажуть, що привезли з Миколаєва ... Обіцяли центр для бездомних, вивантажили біля євро-мітингу" , - написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Жан Новосєльцев.

9:12, 13 грудня. У Києві на Печерську помічені перші учасники антимайдану, в руках у них були прапори Партії регіонів. Люди несли з собою рюкзаки і пакети, видно, що приїхали на декілька днів.

8:55, 13 грудня. Співробітники регіональних підрозділів "Беркута" оселилися в санаторіях і базах відпочинку Пущі-Водиці. Активістам вдалося знайти десять "гнізд" з автобусами "Беркута".

8:15 , 13 грудня. За підрахунками МВС на Майдані в ніч на 13 грудня залишались близько 4 тисяч осіб, в той час як співробітників міліції було 1900 осіб.

7:54, 13 грудня. Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що влада готує широкомасштабну провокацію в центрі Києва на суботу та неділю.

7:30, 13 листопада, партія Демократичний альянс розпочала пікетування заміського будинку секретаря РНБО Андрія Клюєва в селі Рудики під Києвом.

Нагадаємо, на вихідних у столиці зберуться два табори протестуючих - прихильники опозиції та Партії регіонів. Опозиціонери збирають своїх прихильників о 12 дня на Майдані Незалежності. Мітинг "регіоналів" також заплановано на 12:00 і, як очікується, пройде буквально поруч з Майданом - на Європейській площі.

За матеріалами LIGA.net .



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: пильним оком спецслужб, антимайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]