Чт, 2024-03-28, 20:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:13
Найнебезпечніший у Європі за останні десятиліття - українсько-російський конфлікт - Штайнмаєр
Інші останні Новини Європейського Союзу

Однак із урядом у Москві необхідно розмовляти, переконаний глава німецької дипломатії. Політик також прокоментував лист представників німецької громадськості про політику щодо Росії.

Коли Берлін провадить переговори з Москвою, у Німеччині це не завжди правильно розуміють, заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у інтерв'ю німецькій газеті Die Tageszeitung, оприлюднене в суботу, 13 грудня. На запитання журналіста, чи існує користь від переговорів із Росією, він відповів: "Якщо ми говоримо з Росією, то дехто в нашій країні неправильно розуміє це як незаслужений подарунок уряду в Москві. Так, ніби ми не мали б розмовляти з російським урядом, тому що Путін може використати це як перемогу. Чесно кажучи, таке сприйняття зовнішньої політики мені чуже".

Коментуючи лист "Нова війна в Європі? Не від нашого імені!" із закликом до перегляду нинішньої політики ФРН щодо Росії, який підписали 60 відомих у Німеччині людей, Штайнмаєр утримався від прямих оцінок. На запитання, чи вважає він, що підписанти листа розуміють російську політику, міністр сказав: "Якщо мета цього заклику - щоб в українській кризі не були доступні військові методи, то він правильний". Днями інша група з понад 100 вчених, експертів та журналістів написала на нього відповідь, закликавши будувати політику щодо Москви на фактах, а не ілюзіях.

Чи має Путін стратегію?

Окрім того, глава зовнішньополітичного відомства Німеччини припустив, що далекоглядної стратегії щодо України у Володимира Путіна немає. Упродовж десяти місяців конфлікту на Донбасі "підтримки для сепаратистів у Східній Україні та військового втручання то більшало, то меншало", констатував Штайнмаєр.

"Це не свідчить про існування великого генерального плану", - вважає політик. У цьому він вбачає "шанс, що ми після багатьох невдач повернемося на шлях, який не ліквідує конфлікт, але розрядить його". На думку глави німецького МЗС, українсько-російський конфлікт - найнебезпечніший у Європі за останні десятиліття. Однак, на відміну від конфліктів на Близькому Сході, зазначив Штайнмаєр, цей, на його думку, усе-таки піддається вирішенню.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: десятиліття, Європі, українсько-російський конфлікт, небезпечніший, Штайнмаєр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]