Пт, 2024-04-19, 06:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:17
Найпростіше українцям отримати візи Австрії, Болгарії та Литви
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Загальна кількість виданих українцям шенгенських віз збільшилася 2010 року на 70 тис і склала близько 1,1 мільйона. Більшість з них - туристичні візи (категорії А, В і С). Однак частка виданих багаторазових віз (мультивіз) перевищила показники минулих років і досягла 27,26% від числа всіх виданих, пишуть у виданні "Дело".

Європейський Союз констатує зменшення числа відмов українцям у виданні шенгенських віз. Помітно істотне зменшення кількості візових відмов окремими державами - членами ЄС: Іспанією - з 14,7% до 2%, Німеччиною - з 10% до 6%, Грецією - з 10% до 3%.

"Дело" з'ясувало, в які країни Європи українським громадянам найпростіше потрапити, і склало топ-10 найбільш дружніх посольств. Для аналізу було використано звіт Генерального директорату з питань юстиції, свободи та безпеки Єврокомісії.

Найдоброзичливішим щодо українських туристів за підсумками 2010 року стало посольство Болгарії. Показник відмов при виданні національних віз до цієї країни становить 0,17%. Загальна кількість запитів у цю країну минулого року - 103,5 тис, а отримали документи 103,3 тис українців. Добре приймають наших співвітчизників у посольствах Австрії, Литви, Швеції, Угорщини. Там рівень відмов не перевищує 2%.

Колосального прогресу минулого року досягло посольство Іспанії, якому вдалося скоротити кількість відмов від 14,7% до 2%. За словами учасників туристичного ринку, раніше іспанське посольство відмовляло навіть незважаючи на всі необхідні документи й без пояснення причин.

"У 2007, 2008 і 2009 роках іспанське посольство було найгіршим. Зараз змінилося керівництво, багатьох звільнили й роботу налагодили", - сподівається директор туристичної фірми Ігор Захаренко. Минулого року за іспанської візою звернулося 31,76 тис осіб, отримали її 26,7 тис.

На сусідніх позиціях з Іспанією в нинішньому звітному році - Словенія. Показник відмов при виданні віз до цієї країни дорівнює 2,41%, трохи частіше відмовляють туристам португальці - 2,6%.

Польщею можна завершити список дружніх країн шенгенської зони. Ця країна 2010 року не видала візи в 2,91% випадків. Однак саме дипломатична місія Польщі побила рекорд за загальною кількістю виданих віз - на п'ять консульств (Київ, Харків, Одеса, Львів, Луцьк) припало 302,679 тис віз. 2009 року ця кількість дорівнювала 280,5 тис.

Нагадаємо, що тиждень тому посол Федеративної Республіки Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мело заявив, що Сенат Бразилії найближчим часом ухвалить рішення про скасування візового режиму для українців, охочих відвідати країну з туристичною метою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1369 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]