Пт, 2024-03-29, 12:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:14
Найтриваліші обстріли - у Авдіївці. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, п'ятеро бійців отримали поранення.

Про це сьогодні, 9 січня, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув. П’ятеро наших захисників отримали поранення", - сказав Мотузяник.

Він також повідомив, що на Луганському напрямку кількість випадків порушення перемир'я з боку бойовиків зменшилася вдвічі, порівняно з минулою добою – до 10.

На Донецькому напрямку відбулося 11 обстрілів, з яких 5 із застосуванням важкого озброєння.

Ділянки бойової активності ворога – традиційні: Світлодарська дуга, північні околиці Горлівки та Авдіївська промзона. Важке озброєння противник застосовував у всіх трьох районах.

Водночас поблизу Свтілодарська сили окупанта активно обстрілювали наших військових з озброєння на БМП. Загалом, кожен з випадків порушення режиму тиші ворогом на Донецькому напрямку тривав у середньому від тридцяти хвилин до трьох годин. Найтриваліші обстріли зафіксовані у Авдіївці.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 30 обстрілів, 8 з них мінометних.

Найбільш напруженою обстановка залишається на півдні напрямку – на ділянці фронту від Павлополя до Широкиного. Там ворог розпочав провокувати наших військових вже від самої опівночі, відкриваючи вогонь у бік українських позицій з автоматів та крупнокаліберних кулеметів.

Вже ближче до обіду в хід пішли міномети, з яких противник обстріляв українські рубежі оборони у Гнутовому, Водяному та Широкиному. А під вечір, з настанням сутінків, бойовики нанесли артилерійський удар по силах АТО у Широкиному та двічі обстріляли з танка наш опорний пункт у Талаківці.

Після цього бойова активність окупанта зменшилася, і до кінця доби бандформування застосовували в основному стрілецьку зброю, періодично відкриваючи вогонь у бік наших укріплень.

Як повідомлялося у ранковому зведенні, 8 січня, російсько-окупаційні війська продовжили обстріли наших позицій на всіх напрямках - всього 51 обстріл за добу.

Як повідомлялося, за добу, 7 січня, бойовики 72 рази відкривали вогонь по силах АТО.

Відзначимо, на Маріупольському напрямі в Різдвяну ніч біснувалася артилерія окупантів.

Нагадаємо, 24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі.

Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також 23 грудня сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські військові відбили дві вилазки під Попасною.

1 січня 2017-го, в перший день нового року, бойовики 38 разів обстріляли позиції сил АТО, з них 26 раз – на маріупольському напрямі.

6 січня бойовики розпочали добу з потужного обстрілу на Луганському напрямку.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка, найтриваліші обстріли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]