Пт, 2024-03-29, 17:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Найзабрудненіші міста в Україні назвало Мінекології
Інші останні Офіційні новини
За даними 1992-2012 років, дуже високий та високий рівень забруднення атмосферного повітря спостерігався більше ніж у 20 містах України.

Про це у відповідь на запит від «Українського тижня» повідомило Міністерство екології та природних ресурсів.

Як зазначають в міністерстві, протягом 20-річного періоду найбільш забрудненими є міста, переважно, на сході та в центрі України, зокрема, у Донецькій області – Горлівка, Дзержинськ, Донецьк, Єнакієве, Краматорськ, Макіївка, Маріуполь і Слов’янськ.

На початку 90-х років високий рівень забруднення спостерігався в Луганську, зберігається дотепер у Лисичанську, Рубіжному і Сєвєродонецьку.

У центральному регіоні найбільш забруднене повітря у Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Кривому Розі.

У Черкасах високий рівень забруднення спостерігався до 2008 року, згодом він зменшився до підвищеного.

В південному регіоні протягом усього періоду дуже високий рівень забруднення залишається в Одесі, високий – у Красноперекопську та Запоріжжі, з 1999 року – в Армянську.

На заході високий рівень забруднення повітря спостерігається у Луцьку, в окремі роки – у м. Ужгороді.

Загалом, на території України протягом 1992-2012 років рівень забруднення атмосферного повітря характеризувався як високий.

Моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на мережі спостережень гідрометеорологічних організацій здійснюється у 53 містах України (у тому числі, в усіх обласних центрах).

Як пояснюють у Мінприроди, дуже високий та високий рівень забруднення атмосферного повітря в містах пов’язаний зі значними концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, бенз(а)пірену, фтористого водню, оксиду вуглецю, завислих речовин.

Рівень забруднення повітря в містах оцінюється за допомогою індексу забруднення атмосфери (ІЗА).

Отже, серед найзабрудненіших міст України такі: Армянськ, Горлівка, Дзержинськ, Дніпродзержинськ, Дніпропетровськ, Донецьк, Єнакієве, Запоріжжя, Київ, Краматорськ, Красноперекопськ, Кривий Ріг, Лисичанськ, Луганськ, Луцьк, Макіївка, Маріуполь, Одеса, Рубіжне, Сєверодонецьк, Слов’янськ, Черкаси, Ялта.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1280 | Додав: adminA | Теги: Україні, Мінекології, найзабрудненіші міста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]