Сб, 2024-04-20, 12:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:24
Наказ, який закривав жінкам доступ до 450 професій в Україні скасували
Інші останні Новини України

Серед подальших планів захисників прав жінок — боротьба із гендерною сегрегацією під час працевлаштування.

Міністерство охорони здоров'я скасувало наказ, що обмежував перелік доступних для жінок професій. Про це повідомила народна депутатка Ірина Суслова на своїй сторінці у Facebook.

У 1993 році МОЗ видало Наказ №256 «Про затвердження Переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок».

Відповідно до цього документу, жінкам заборонялось обіймати посади 450 професій, які стосуються будівництва, видобутку нафти і газу, хімічного виробництва. Також жінкам заборонялось працювати машиністками та водійками окремих категорій транспорту.

«Скасування наказу мусить стати першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах. Далі – створення безпечних умов праці для усіх людей, незалежно від статі, боротьба із гендерною сегрегацією під час працевлаштування та викорінення сексизму на роботі», - заявила Суслова.
Перемога «під ялинку»!

Ганебний наказ МОЗу №256 скасовано!

Багатомісячна боротьба, яка розпочалась у квітні з флешмобу #жінкаможевсе, увінчалась успіхом! . Нагадаю, що наказ №256 визначав перелік з 450 професій, заборонених для жінок. Фактично він забирав у них свободу вибору й ставив їх в нерівне становище стосовно чоловіків.

Скасування наказу мусить стати першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах. Далі – створення безпечних умов праці для усіх людей, незалежно від статі, боротьба із гендерною сегрегацією під час працевлаштування та викорінення сексизму на роботі.

Щиро дякую в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун за розуміння та підтримку нашої ініціативи! Вдячна усім людям – управлінцям, громадським активістам, політикам, які наближали перемогу! Це один із найкращих передноворічних подарунків, що були в моєму житті!
Світлина від Ірини Суслової.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: україна, скасування, доступ, жінки, наказ, 450 професій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]