Чт, 2024-04-25, 15:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Наметове містечко молоді у Мадриді, що протестує проти зниження рівня життя, поліція розігнала
Інші останні Новини світу

У центрі Мадрида провалилася чергова акція протесту. Іспанські сили правопорядку в неділю ранком ліквідували наметове містечко "обурених" на центральній мадридській площі Пуерта дель Соль, затримавши 18 осіб, повідомляє РИА "Новости".

Затримані намагалися протидіяти охоронцям порядку, які виконували рішення столичної влади по очищенню площі Пуерта дель Соль від мітингуюючих.

Раніше влада Мадрида дозволила провести маніфестацію руху обурених на центральній площі столиці до 22.00 суботи, однак попередила організаторів акції, що поліція застосує силу, якщо вони спробують окупувати площу й розташуватися на ній табором.

"Рух обурених", також відомий як рух 15М, одержав назву за датою заснування 15 травня 2011 року, коли молодь провела масові акції протесту в Мадриді проти зниження життєвого рівня й вимагала від влади створення робочих місць, рішення проблеми корупції й подолання кризи.

У суботу тисячі молодих людей взяли участь в акціях протесту в декількох містах Іспанії.

Демонстрації, зокрема, пройшли в Мадриді й Барселоні й були присвячені до річниці створення руху. За даними МВС країни в маніфестаціях прийняли 72 тисячі осіб. Організатори акцій протесту, у свою чергу називають цифру, яка у кілька разів перевищує офіційні дані.

Разом з тим, як повідомляють місцеві ЗМІ, представники "руху обурених", мають намір у неділю знову провести акції протестів у центрі Мадрида й інших іспанських міст.

Відзначимо, останнім часом жителі багатьох західних країн виходять на масові протести проти дій влади й зниження рівня життя.

У Британії 11 травня на акцію проти скорочення пенсій вийшли майже півмільйона осіб.

У той же день страйкували португальські авіадиспетчери, водії громадського транспорту в Римі, а також бельгійські залізничники.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: життя, зниження, наметове містечко молоді, Мадриді, протестує | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]