Сб, 2024-04-20, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Наметове містечко захисників української мови в Черкасах "Беркут" розігнав. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Наметове містечко захисників української мови розігнав у Черкасах загін "Беркута" та невідомі молодики спортивної статури. Опозиціонери впевнені, що вказівку міліції дав особисто губернатор Сергій Тулуб.

"Спочатку вони мали претензії до намету "Свободи", – каже координатор черкаської опозиції Леонід Даценко. – Коли організатори показали їм, що місцева філія Української народної молоді подала в міськраду нову заявку і акція проводиться цілком законно, то міліціонери знітилися. Натомість несподівано прибув загін із 50 "беркутівців".

Через те, що мітинг розігнали, опозиціонери звернулись до суду, передає Gazeta.ua.

"Разом із невідомими молодиками спортивної статури "Беркут" почав трощити все довкола себе. Особливу лють викликали намети народних депутатів Миколи Томенка і Ігоря Єреська. Невідомі бандити хапали намети й бігли з ними геть. Згодом ми познаходили майно народних депутатів у дворах. Депутати вже звернулися з позовом до суду", - наголосив політик.

За півгодини опозиціонери позбирали всі непотрощені намети й встановили їх знову. Проте загін "Беркута" знову розгромив наметове містечко захисників мови в Черкасах. Організатора мітингів – "бютівця" Миколу Булатецького та його сина Максима – заарештували.

"Беркутівці не розходилися після того, як нас розігнали уперше. Однак ми повернулися з наметами на Соборну площу. Для них було несподіванкою, що ми встигли подати нову заявку, – розповідає один із організаторів Даценко. За годину влада состряпала вже чергове судове рішення і на нас знову посунув "Беркут". Цього разу громили ґрунтовно – намети згрібали й трощили. Миколу Булатецького затримали й повезли в невідомому напряму. Його сина затримувала черкаська міліція, а Миколу – "Беркут". Разом із Булатецьким заарештували ще кількох хлопців. Де вони зараз ми не знаємо".

"На Булатецького-старшого накинулися зграєю. Ламали, били, гризли як вовки. Його сина скрутили і кинули в багажник автомобіля. Замахувалися на дівчат-журналісток, – розповідає очевидець подій. Кількох постраждалих відливали водою - у них текла кров.

Зазначимо, що днями на Соборній площі Черкас опозиційні партії та громадські організації розгорнули наметове містечко, де мали намір проводити безстрокову акцію проти мовного закону. Вони вимагали у президента не підписувати закон і попереджали, що будуть захищати свою мову всіма можливими засобами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Черкасах, Беркут розігнав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]