Сб, 2024-04-20, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:48
Напередодні травневих свят йде зачистка провокаторів і сепаратистів
Інші останні Кримінальні новини

У рамках антитерористичної зачистки напередодні травневих свят Служба безпеки України затримала в Одесі 12 осіб. Про це сьогодні, 29 квітня, на брифінгу заявила речниця відомства Олена Гітлянська, передає "Українська правда".

"Відповідні затримання відбулися протягом кількох останніх годин, загалом антитерористична зачистка триває вже добу. Тривають обшуки і вилучення незаконної друкованої продукції у членів мережі", - сказала вона, пообіцявши повідомити більше подробиць по завершенню операції.

Крім того, за її словами, у Києві затримано двох молодиків 19 і 25 років, які закликали до створення "Київської народної республіки". У них вилучені комп'ютери.

"Вказані громадяни за допомогою соцмереж створили групу, яка активно агітувала за створення "Київської народної республіки", поки що лише віртуально. Вони пропагували ідеї "ЛНР" та "ДНР", поширювали фейкові повідомлення", - розповіла речниця.

За словами Гітлянської, обидва адміністратори групи затримані 28 квітня, у них вилучено комп'ютерну техніку та антиукраїнські агітаційні матеріали.

"Було проведено експертизу, яка підтвердила, що ці матеріали містять заклики до повалення чинного конституційного ладу. Сьогодні порушено кримінальне провадження, ведеться слідство", - додала вона.

Як відомо, напередодні 2 травня – річниці трагічних минулорічних подій в одеському Будинку профспілок – у місті значно посилили заходи безпеки задля недопущення провокацій.

СБУ викрила також дві схованки зброї та боєприпасів на Харківщині, та одну – в Хмельницькому.

"Одна з цих схованок є надзвичайно небезпечною, в ній знаходилися 18 кг пластиду. Ця схованка була прихована у лісосмузі біля населеного пункту Ков'яги. Крім пластиду там були міни та детонатори, причому вся ця вибухівка зберігалася у ящиках з російським маркуванням, з-під російської косметики", – розповіла Гітлянська.

За її словами, інша схованка з гранатами, гранатометами та снайперськими гвинтівками була виявлена у самому Харкові, а ще одна – у місті Хмельницькому.

СБУ ліквідувала сепаратистську мережу в Дніпропетровську

У Дніпропетровську працівники СБУ заблокували протиправну діяльність сепаратистської мережі, яка координувалася терористами і російськими структурами, та виконувала їхні злочинні завдання з дестабілізації ситуації в регіоні.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, викриті у протиправній діяльності особи підтримували тісні зв’язки з т.зв. "штабом" донецького "Оплоту" і керівництвом навчального центру з підготовки диверсійних груп у Донецьку. За вказівками своїх кураторів члени мережі агітували за підтримку терористів і намагалися шукати спільників серед жителів Дніпропетровська для відправки їх на диверсійну спецпідготовку до окупованих територій.

За вказівкою ватажків терористичної організації "ДНР" члени мережі організовували проросійські сепаратистські осередки, які під виглядом "громадських рухів" та "спортивних секцій" для молоді намагалися нав’язувати ідеї "руського міра".

Один з активістів на замовлення терористів брав участь у розробці тексту "конституції ДНР".

Під час санкціонованих обшуків співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, листівки, георгіївські стрічки, атрибутику з символікою проросійських структур, примірники агітки "Русский мир". Вилучено також бланки т.зв. "карти росіянина", які використовувалися для агітації за перехід до російського громадянства.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, за даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, на масових заходах під час травневих свят очікується участь понад 1 млн осіб. До забезпечення правопорядку в цілому по Україні буде залучено майже 42 тис. співробітників міліції.

"Вважаємо, що в Києві, Харкові, Дніпропетровську та Одесі можливі точки напруги. Ми досить сильні та розуміємо, як будемо підтримувати порядок. Будемо діяти жорсткіше, ніж у звичайній ситуації, оскільки існують великі ризики", - підкреслив Аваков.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 892 | Додав: admin | Теги: травневі свята, сепаратист, Провокатор, Зачистка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]