Пт, 2024-04-19, 09:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Напівмертвий завод у Києві засновник ГогольFest перетворить на великий арт-центр - ЗМІ
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У Києві в районі Видубичів з'явиться новий культурний майданчик, прообразом якого можуть бути московські промзони "Красный Октябрь" та "Винзавод".

Про це йдеться в матеріалі "Український космополітичний патріотизм", який опубліковано в журналі "Вести.Репортер", повідомляють Вести.ua.

Про будівництво великого арт-центру в Києві дізналися на головному мультикультурному фестивалі України – "Гогольфесті".

Через 19 років керування театром "Дах", Влад Троїцький вирішив будувати на київських Видубичах національний арт-центр. За основу цього проекту режисер взяв "Гогольфест". Раніше фестиваль кочував з місця на місце. Проводився то в "Мистецькому Арсеналі", то в павільйонах кіностудії Довженка. Перехоплював гроші у різних спонсорів, але з минулого року осів на заводі. Починаючи з 2013-го, Троїцький збирається перетворити завод на щось більше, ніж просто ще одне місце для фестивалю.

Напівмертвим заводом на Видубичах володіє Анатолій Юркевич, голова ради директорів "Мілкіленд-Україна". Саме він запросив Троїцького до забудови арт-центру, прообразами якого можуть бути облагороджені московські промзони "Красный Октябрь" та "Винзавод".

Причому Юркевич розглядає будівництво арт-кластеру як комерційний, а не меценатський проект. Хоча назвати приблизні терміни, за які його починання окупиться, наразі важко. Зате знає, скільки доведеться вкласти, - на початковому етапі Юркевич збирається витратити близько 2 млн євро.

"Я вважаю свій задум раціональним використанням незвичайного об'єкту нерухомості, - пояснює бізнесмен. - У будь-якій комерції найважливіше – знайти споживача. А для об'єкта найголовніше – знайти правильних орендарів. Одні генерують потік споживачів, інші надають потоку сервіс. Складність – створити синергію".

Синергія поки що виходить. Бюджет нинішнього фестивалю – всього 200 тисяч євро. У цю суму зазвичай обходиться організація півторагодинного концерту зірки середньої величини в київському Палаці спорту. Троїцький вирішив, що протримається на ці гроші півтора тижня. Допомагають йому всім загалом.

На другий день заходу в головній локації фестивалю – величезному цеху Г-1 – десятки людей. Велика частина з них – відвідувачі. Разом з організаторами вони будують "Гогольфест" – допомагають з інсталяціями, перевіряють проектори, спільно доробляють декорації.

"Страшенно приємно і несподівано, що маса людей, у яких ми нічого не просили, просто ось так прийшли і стали нам допомагати", - каже Ірина Горбань, одна з організаторів фестивалю.

Євген Уткін, президент інвестиційного холдингу KM Core, допоміг фестивалю з організацією концерту видатного композитора Едуарда Артем'єва. Юркевич, крім надання заводу, забезпечив усіх учасників харчуванням. Посольства європейських країн взяли частину витрат на привезення артистів своїх держав.

Нагадаємо, 13 вересня в Києві стартував Міжнародний фестиваль "ГогольFest-2013". Фестиваль проходитиме по 22 вересня на покинутому експериментально-механічному заводі (недалеко від станції метро Видубичі).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: Києві, завод, ГОГОЛЬFEST, ЗМІ, великий арт-центр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]