Чт, 2024-04-25, 22:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
Нардепи - Росія хоче вбити клин між Україною і Польщею
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Росія хоче вбити клин між Україною і Польщею - нардепи

До знищення польських місць пам'яті в Україні й українських в Польщі причетна третя сторона, яка хоче посварити обидва народи.

Про це під час брифінгу в Сеймі Польщі в четвер заявили співголови з українського боку українсько-польської міжпарламентської групи, депутати Верховної Ради України Оксана Юринець і Микола Княжицький, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"В українсько-польських відносинах завжди була присутня третя сторона, яка намагалася вбити клин між нами, і ми це спостерігаємо зараз. З цією стороною (Росією - ред.) ми зараз маємо війну на сході", - заявила Юринець.

Вона підкреслила, що ця третя сторона, ймовірно, причетна до знищення пам'ятників з українського та польського боку кордонів. Відтак українські депутати українсько-польської міжпарламентської групи звернулися до МВС України і СБУ, аби ці структури знайшли і покарали зловмисників.

Вона додала, що сподівається на хороший розвиток українсько-польських відносин.

Водночас Княжицький подякував Польщі за підтримку України у боротьбі з російським агресором і запевнив поляків, що Київ зробить усе можливе, щоб знайти зловмисників, які зруйнували чи спаплюжили польські пам'ятники в Україні.

"Знаємо, що до цього причетна третя сторона, і ми звертаємося до українського уряду, щоб посилено оберігати польські місця пам'яті і дипломатичні будинки Польщі в Україні",- зазначив депутат ВР.

Він висловив сподівання, що Київ і Варшава зараз зроблять "наступний крок, щоб польсько-українські відносини після двох чи трьох років складної ситуації ставали кращими".

Як відомо, на початку січня невідомі вандали зруйнували польський пам’ятник у Гуті Пеняцькій на Львівщині, згодом було спаплюжено польські поховання у Биківні під Києвом, а також розмальовано стіну польського консульства у Львові.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: україна, вбити клин, Польща, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]