Пт, 2024-03-29, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Народне віче на Майдані призвала блокувати Верховну Раду
Інші останні Політичні новини
Сьогодні, 19 січня, о 12 годині у Києві на Майдані Незалежності опозиція проводить народне віче.

15.00. Колона учасників Народного віче направляється до оточеного "Беркутом" урядового кварталу по вулиці Грушевського. Велике скупчення спостерігається біля вантажних автомобілів і кордону силовиків зі щитами, що перегороджують прохід до Верховної Ради

12.00 Народне віче на Майдані Незалежності розпочали з молитви. На сцені Майдану виступають представники духовенства.


Учасники акції розташувалися як безпосередньо на Майдані Незалежності, так і на пагорбах біля Жовтневого палацу на оглядовому майданчику ТРЦ "Глобус", на вулиці Софійській, Хрещатику в бік вулиці Богдана Хмельницького. Люди продовжують прибувати.

11.55. Почалася акція з протесту "Злі українки" на вулиці Банковій. Дівчата прийшли із каструлями на голові та закритими масками обличчями. Вони принесли до кордону міліції і залишили цілу купу м'яких іграшок. Правоохоронці наразі ніяких дій не чинять, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

11.30, 19 січня. Студенти збираються на Михайлівській площі, щоб разом вирушити ходою "Студентська каструляда" до Майдану Незалежності, повідомляє прес-служба Студентської координаційної ради.

Опозиція має намір ініціювати всеукраїнський референдум з питання висловлення недовіри депутатам парламенту, голові Ради Володимиру Рибаку і президенту Віктору Януковичу через ухвалення і підписання диктаторських законів, які обмежують права і свободи громадян.

Нагадаємо, в п'ятницю 17 січня стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав ухвалені Верховною Радою 16 січня закони, в тому числі і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника та Вадима Колесніченка.

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді голосувала за зазначені закони шляхом підняття рук. У голосуванні брали участь також фракція КПУ і деякі позафракційні нардепи.

Прийняті документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, вводять кримінальну відповідальність за наклеп, поняття "іноземний агент" і т.п.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1001 | Додав: nowyny | Теги: #Євромайдан, Народне віче, вотум недовіри, майдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]