Пт, 2024-03-29, 14:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Насалик винуватить Мінфін - гірники Донецької області оголосили голодування у Міненерговугілля
Інші останні Економічні новини

Члени Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) з держпідприємств "Красноармійськвугілля" і "Селідоввугілля" у четвер, 4 серпня 2016 року, в приміщенні Міненерговугілля оголосили голодування через невиплату зарплат. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова НПГУ Михайло Волинець .

Крім того він зазначив, що гірники держпідприємства "Селідоввугілля": шахти "Україна", "Курахівська", "1/3 Новогродівська", "Росія" і шахта "Стаханова" ДП "Красноармійськвугілля" припинили роботу.

"Гірники відмовилися працювати на знак протесту. Люди не вірять обіцянкам, якими "годує" їх уряд. Гірники та їхні родини доведені до відчаю", - написав Волинець.

Учасники протесту, за словами Волинця, також вимагають скасувати оподаткування шахтарських пенсій.

Як повідомлялося, 3 серпня у Мирнограді (до перейменування - Димитров, Донецька область) біля будівлі управління державного об'єднання "Красноармійськвугілля" відбувся пікет. Учасники акції вимагали від держпідприємства виплати заборгованості по заробітній платі. За словами учасників акції, працівники підприємства не отримують зарплату вже третій місяць.

Раніше ЗМІ відзначали, що деякі акції протесту Волинець проводить в інтересах мультимільярдера Ріната Ахметова .

Шахтарі Донеччини не можуть отримати борг із зарплати з вини Мінфіну, - Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик прокоментував ситуацію з шахтами державних підприємств "Красноармійськвугілля" і "Селідоввугілля".

За словами Насалика, аби погасити заборгованість за травень гірникам в міністерстві виділили 250 мільйонів гривень. Для того, щоб погасити решту заборгованості, за словами міністра, вже виділені 200 мільйонів гривень, однак їх не можуть виплатити.

"Не можемо пропустити (кошти - ред.) тільки тому, що один клерк з Мінфіну сидить, колупається в носі і не може підписати, чухає голову. І ми не можемо на сьогоднішній день проплатити цю першу форму заробітної платні", - наводять його слова "Новости Донбасса".

Він також додав, що тепер уряд не буде платити зарплату відразу після того, як люди вийдуть на страйк.

"Не будемо платити так, як раніше платили. Одна шахта застрайкувала - їй заплатили, друга застрайкувала - заплатили. Це породжує несправедливість. Кожне 10 і 25 число місяця ми будемо це проплачувати", - сказав міністр.

До 28 серпня він пообіцяв, що гірники отримають заборгованість по заробітній платі.

Також він додав, що до Дня шахтаря відбудеться зустріч профільного міністерства, народних депутатів України, голів областей та профспілок з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, щоб обговорити питання виплат шахтарям до кінця року.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 706 | Додав: adminA | Теги: Мінфін, гірники Донецької області, Насалик, Міненерговугілля, голодування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]