Пт, 2024-04-19, 14:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:16
Насувається "Франкеншторм" на узбережжя США. Він вже забрав 20 життів і зруйнував ТРЦ
Інші останні Новини світу
Поки по Атлантиці просувається ураган другої категорії Sandy, який наступного тижня з вірогідністю 90 відсотків "ударить" по Східному узбережжю і навіть по континентальній частині США, фахівці вже спрогнозували можливий збиток від стихії. Про це повідомив телеканал Fox News, з посиланням на представників Федерального агентства по управлінню в надзвичайних ситуаціях США.

Між тим на Кубі жертвами урагану стали не менше 11 людей, у тому числі дитина. На Гаїті загинули дев'ять.

"Ми уважно стежимо за прогнозами синоптиків і готуємося до самого гіршого сценарію. Якщо цей суперураган дійсно сформується, то збиток від удару стихії, за нашими оцінками, може перевищити 1 млрд доларів", - заявив представник відомства в США.

Повідомляється також про те, що усі енергетичні компанії і комунальні служби вже переведені на посилений режим роботи, щоб у разі потреби швидко відновити енергопостачання регіону. Відгули і відпустки на цих підприємствах скасовані, передає ИТАР-ТАСС.

"Хоча ми ще не упевнені, що шторм обрушиться на наш штат, ми маємо бути готові до його зустрічі. Це стосується усіх, особливо державних служб", - заявив губернатор штату Коннектікут Ден Меллой.

Синоптики вже охрестили стихію "Франкенштормом", зв'язуючи таку назву з тим, що якраз наступного тижня, 31 жовтня, в США відзначатиметься одне з улюблених свят - день нечистої сили Хелловін.

"Повітряні маси з півночі змішаються з тропічним ураганом Sandy, що обрушився на Кубу і Ямайку. Цей новий суперураган з вірогідністю 90 відсотків "ударить" по усьому східному берегу - від штату Флоріда до штату Мен", - говорять фахівці.

При цьому найсильніший удар стихії може припасти на штат Нью-Йорк і сусідній штат Нью-Джерсі. У Флоріді оголошено штормове попередження. Там Sandy очікується до ранку п'ятниці.

Крім того, прогнозується, що "Франкеншторм" просунеться углиб країни і зачепить такі штати, як Вірджинія, округ Колумбію із столицею США Вашингтоном, Пенсильванія і навіть Огайо.

У свою чергу влади Куби приступили до оцінки і ліквідації наслідків урагану другої категорії Sandy.

Ураган викликав численні ушкодження об'єктів житлового фонду, збої в роботі електричних і телефонних мереж, а також підтоплення в прибережних районах.

Уряд Гаїті виділив 5 млн доларів в допомогу постраждалим від сихийного лиха, загальне число яких перевищує 200 тисяч.

Більше інших постраждала південна частина Гаїті, де ураган зруйнував майже 1400 будинків, і майже шість тисяч людей було розміщено в тимчасових притулках.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1213 | Додав: adminA | Теги: Франкеншторм, узбережжя США, 20 життів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]