Сб, 2024-04-20, 07:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Науковці: дві-три філіжанки - і людей починає тіпати - в Америці вживання кави визнали хворобою
Інші останні Новини світу науки і технологій
Величезна кількість людей регулярно зловживає кофеїновмісні напої - і байдуже, велика це чашка запашної кави чи ж банальний енергетик "Ред Булл" протягом виснажливого дня.

Згідно з новою редакцією Діагностичного і статистичного посібника з психічних розладів, виданого Американською психіатричною асоціацією минулого тижня, надмірне споживання кофеїну може призвести до стану, котрий класифікують як "кофеїнове сп'яніння", пише Тime.

Такий стан, зазначають медики, не має нічого спільного з класичним сп'янінням - блаженним ступором, проте він не менш шкідливий для організму людини, а іноді його наслідки можуть бути набагато серйознішими.

Якщо ви регулярно вживаєте більш яе 250 мг кофеїну на добу, то, швидше за все, не раз відчували більшість з таких симптомів: занепокоєння, нервозність, збудження, безсоння, приплив крові до обличчя, діурез (постійна біганина в туалет), шлунково-кишкові розлади, м'язові посмикування, безладний потік думок і мови, тахікардія або серцева аритмія, періоди психомоторного збудження (ненавмисні рухи, наприклад, швидке підстрибування на одній нозі).

Ці розлади у старій редакції посібника з психічних розладів підпадали під категорію "Кофеїнові розлади". Нова інструкція дає їм нове визначення - кофеїноманія. Згідно з новим документом асоціації психіатрів, симптоми хвороби припускають втому, головний біль і ускладнене фокусування уваги.

"Кофеїн - це наркотик, м'який стимулятор, який використовується майже усіма і щоденно", - каже доктор Чарльз О'Брайєн, який очолює робочу групу з розладів, пов'язаних з речовинами. "Але в ньому є і підводні камені. Якщо ви п'єте багато кави, принаймні дві або три філіжанки за один раз, то в разі різкого припинення вживання кофеїну ви отримаєте банальну ломку", - додає він.

Втім, медики зазначають, що кофеман, який з різних причин змушений був припинити пити каву, знає, що симптоми після скасування щоденної дози напою цілком терпимі - деякі незручності може заподіяти хіба що головний біль.

Раніше повідомлялося, що надмірне вживання кави загрожує чоловікові безпліддям. Такого висновку дійшли іноземні дослідники.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: америка, вживання кави, хвороба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]