Пт, 2024-03-29, 10:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Науковці: фото кошеняти допоможе працювати
Інші останні Новини світу науки і технологій
Завдяки позитивним емоціям, які люди отримують від розглядання фотографії з кошенятами, цуценятами, каченятами, жабенятами та іншими звіриними дитинчатами, підвищується працездатність, повідомляють іноземні ЗМІ з посиланням на дослідження співробітників Університету Хіросіми.

Дослідники розділили студентів на кілька груп. Першій групі показували картинки із зображеннями милих кошенят і щенят, другий - із зображеннями вже дорослих тварин. Потім учасники досліджень повинні були вирішити кілька завдань на увагу, концентрацію і координацію. Результати досліджень показали, що учасники першої групи справлялися із завданнями швидше за своїх конкурентів, пише Gazeta.ua.

"Наше дослідження демонструє, що розглядання милих речей покращує подальшу продуктивність у завданнях, де потрібний акуратність. Ймовірно, справа в тому, що у людини звужується зона уваги, він концентрується", - пишуть японці про свої дослідження.

Більш того, вони переконані: після перегляду милих зображень люди більш турботливо ставляться до навколишнього світу.

Зазначимо, останнім часом образ кота часто фігурує у ЗМІ з різними конотаціями. Так, дніпродзержинський бігборд "бабусі з котом" відразу став хітом Інтернету та популярною хохмою, викликавши неоднозначну реакцію влади.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 2039 | Додав: adminA | Теги: фото кошеняти, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]