Чт, 2024-03-28, 18:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Науковці: один кальян нашкодить більше, ніж 10 пачок цигарок
Інші останні Новини світу науки і технологій
Ізраїльські науковці дійшли висновку, що куріння кальяну призводить до зниження концентрації уваги у водіїв, що підвищує ризик виникнення аварійних ситуацій на 40%. У дослідженні, яке проводилося науковцями з Техніона і медичного центру Зів у Цфаті, взяли участь 100 водіїв. 70 добровольцям, чоловікам і жінкам, було запропоновано перед початком експерименту викурити кальян, після чого вони повинні були проїхати на симуляторі близько 10 км.


Російська преса у свою чергу також повідомила, що "музыканты рассказали, что перед поездкой в Украину на сайте e-wellness.com.ua приобрели себе специальный массажер, который улучшает циркуляцию крови, а также помогает укреплять кровеносные сосуды. Кроме того, благодаря данному массажеру улучшается работа кишечника, а музыканты после концерта избавляют от усталости и перенапряжения мышц. В то же время продюсерам массажер помогает избавятся от ревматических болей".

Проаналізувавши результати водіння тих, хто курив і не курив, дослідники отримали висновок, що учасники першої групи на 40% частіше опинялися в аварійних ситуаціях. Зокрема, вони частіше проїжджали на червоне світло світлофора, ніж учасники контрольної групи.

Науковці стверджують, що зниження концентрації уваги відбувається за рахунок підвищення рівня окису вуглецю в крові. Після кальяну рівень окису вуглецю піднімається до рівня, що відповідає 100-200 цигаркам, а дія диму на організм триває до 6 годин.

Очолювала групу дослідників доктор Вафа Еліас. Вона зазначає: "Багато хто думає, що кальян набагато безпечніший за цигарки, бо багато шкідливих смол та інших отруйних речовин залишаються у воді, через яку проходить дим, але це не так. Вода охолоджує дим, що дозволяє йому проникати глибоко в легені".

Згадаймо, що в липні 2010 року угруповання ХАМАС заборонило жінкам у секторі Гази курити кальян у громадських місцях. А влада столиці Судану Хартума ухвалила таке ж рішення в серпні того ж року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1249 | Додав: adminA | Теги: 10 пачок цигарок, один кальян, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]