Пт, 2024-04-19, 09:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Науковці стверджують, що вулкани небезпечніші, ніж вважалося раніше
Інші останні Новини світу

Імовірність виникнення раптових руйнівних вивержень - набагато вище, ніж вважалося до цих пір, стверджують дослідники з Університету Вандербільта в американському штаті Теннессі.

Вулкани харчуються величезними басейнами розплавленої породи, магми, яка залягає глибоко під поверхнею Землі і на формування якої, як вважають геологи, йдуть багато тисяч років, передає ВВС.

Однак автори нового дослідження прийшли до висновку, що цей процес може бути набагато швидшим.

Вони стверджують, що гігантське озеро магми під знаменитим національним парком Йеллоустоун на заході США починаючи з 2004 року збільшується в об'ємі з рекордною швидкістю.

Якщо ця лава вирветься на поверхню, то руйнування можуть бути в тисячу разів сильніше, ніж в результаті виверження вулкана Святої Олени в 1980 році, коли загинули 57 людей, попереджають науковці.

Зауважимо, у найближчі кілька років вулкани демонструватимуть свою буйну природу, пік їхньої активності припаде на 2014-2015 роки, стверджують експерти. Найбільшу небезпеку становлять Кракатау в Індонезії і Фудзіяма в Японії. З 2012 року почне знову "прокидатися" Альпійсько-гімалайський сейсмічний пояс: тут передусім йдеться про Везувій і Етну.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1086 | Додав: adminA | Теги: вулкани небезпечніші, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]