Пт, 2024-04-19, 04:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Науковці відшукали ген лідерства
Інші останні Новини світу науки і технологій

Можливо, після публікації результатів дослідження англійських науковців подекуди законодавчо введуть проведення генетичного аналізу всім претендентам на посаду президента. Якщо в генотипі не буде гена rs4950 - краще не витрачати даремно сили і час, пише сайт "Здоров'я України".

Існують різні погляди на роль особистості і мас в історії, але тепер дослідники з Лондонського університетського коледжу (University College London) дали певну відповідь на питання – чи закладені якості лідера в людині генетично?

Вони опублікували в спеціалізованому журналі Leadership Quarterly результати генетичного аналізу 4 000 осіб, серед яких були як рядові громадяни, так і керівники великих компаній, а також кілька політиків і міністрів.

Учасники дослідження також відповідали на питання спеціальних тестів: відповіді дозволяли визначити, як випробовувані здатні вибудовувати відносини з іншими людьми і, головне - чи є у них задатки лідерів.

Зіставлення результатів тестів з результатами генетичного аналізу дозволили авторам дослідження виявити одну загальну особливість: більшість випробовуваних, які добилися успіху на політичному поприщі або зробили успішну кар'єру в якості топ-менеджерів у бізнесі, були носіями особливого гена rs4950.

З іншого боку, цей ген, як правило, був відсутній у пересічних громадян.

У деяких випадках (якщо учасниками дослідження були представники декількох поколінь однієї родини) передача гена rs4950 потомству також була вірогідним чинником життєвого успіху: батько - великий політик, а син або дочка керують успішними компаніями або великими підрозділами великих корпорацій.

"Отримані нами результати свідчать про те, що наявність в генотипі гена rs4950 підвищує шанси людини стати лідером не менш ніж на 25%", - стверджує професор Жан-Еммануель Де Нев (Jan-Emmanuel De Neve), який керував цим дослідженням.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1042 | Додав: nowyny | Теги: Науковці, ген лідерства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]