Пт, 2024-03-29, 09:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:11
Науковці відшукали у ДНК людини послання інопланетян
Інші останні Новини світу науки і технологій

Наші гени є своєрідним "клеймом виробника", створеним мільярди років тому десь у нашій галактиці. Такої думки дотримуються деякі науковці, серед яких Володимир Щербак з Національного університету Казахстану Аль-Фарабі і Максим Макуков з Інституту астрофізики імені Фесенкова Академії наук Казахстану.

Вони вважають, що в нашому генетичному коді міститься повідомлення, яке неможливо розшифрувати, якщо дотримуватися теорії еволюції Дарвіна. Якщо ж вдасться розшифрувати це повідомлення, то, відповідно до гіпотези, можна буде виявити інопланетне життя простішим способом, ніж у разі передачі радіосигналів у космос.

Відносно нову гіпотезу ще називають біологічною програмою пошуку позаземного розуму ("biological SETI"), посилаючись, отже, на наявний проект з пошуку позаземного розуму - SETI.

"Цей код був одного разу встановлений і може не змінюватися протягом дуже багатьох років. Це найбільш довготривала інформація з усіх нам відомих. І саме клеймо інопланетної цивілізації в нашому генетичному коді підтверджує наявність розумного життя крім нас. Якщо переписати геном, то інформація залишиться зафіксованою до подальших змін і може здійснювати подорожі в часі і просторі", - повідомляють автори ідеї в журналі Icarus.

Науковці детально проаналізували людський геном і склали карту. На ній видно чіткий порядок нуклеотидів ДНК і амінокислот. Простий і ясний устрій генетичного коду може говорити про те, що це інформація, записана на якийсь мові символів. У код включена десяткова система, логічні видозміни і абстрактне позначення нуля. Така струнка система - це результат логічного мислення і нетривіальних обчислень, переконані фахівці.

У результаті проведених аналізів і обчислень науковці дійшли висновку, що код був написаний десь далеко за межами Сонячної системи багато мільярдів років тому. А це в свою чергу аргумент на користь панспермії - гіпотези про те, що на Землю життя було занесено з космосу.

Зазначимо, що також існує припущення, що Всесвіт це лише комп'ютерна програма, створена якоюсь інопланетною цивілізацією. В рамках цієї програми творці також могли попрацювати над нашим генетичним кодом, що узгоджується з припущенням Щербака та Макукова.

Варто також додати, що всі гіпотези про можливі "інопланетні коди" є частиною концепції креаціонізму. А вона, як відомо, змушує замислитися, хто ж створив тих, хто створив нас.

Раніше повідомлялось, що ентузіасти, які втомилися чекати на зворотний зв'язок з космосу, вирішили запустити інтернет-проект, за допомогою якого будь-хто охочий може відправити своє послання істотам з інших планет.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1867 | Додав: adminA | Теги: ДНК людини, послання інопланетян, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]