Чт, 2024-04-25, 23:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Науковці вигадали, як створити меч джедая
Інші останні Новини світу науки і технологій
Британським фізикам вдалося з'ясувати, що плазмовий клинок, який дуже схожий на зброю героїв Джорджа Лукаса з фільмів серії "Зоряні війни", створити цілком реально. Попри усталену думку про те, що лазерний промінь не може бути основою для зброї, бо його "лезу" не вдасться відбити удар суперника, науковці впевнені, що це не так. На їхню думку, магнітне поле практично у всіх частинах меча буде достатньо стабільним, щоб утримати світну плазму в межах форми, окресленої лініями силового поля, пише http://zhytlonews.com/news/o_sdache_kvartiry_v_arendu/2012-08-03-1781.

Проте британські науковці в своїй статті, опублікованій в журналі Journal of Physics Special Topics, підкреслюють, що плазмовий меч джедаїв може бути однаково небезпечний не тільки для ворогів, а й для самого власника зброї. Фахівці впевнені, що "іскри", які вилітають при ударах мечем, можуть завдати шкоди власникові джедайського меча.

Після низки досліджень група британських фізиків під керівництвом Еміля Дюрана дійшла висновку, що найбільш реально створювати меч із хмари плазми, клиноподібна форма якого буде підтримуватися магнітним полем. Науковці перевірили, чи можна буде використовувати подібну зброю для фехтування, і перші ж розрахунки показали, що це реально, але форма зброї буде помітно відрізнятися від використаної Лукасом у серії фільмів "Зоряні війни".

За словами Дюрана, джедайский меч буде за формою нагадувати кеглю від боулінгу чи скляну пляшку. Але зброя буде вкрай небезпечною у використанні. Наприклад, серія з кількох ударів призведе до "прориву" магнітного поля у рукояті або на вістрі меча. А в цьому випадку "іскри" плазми можуть заподіяти шкоду не тільки супротивнику, а й самому власникові фантастичної зброї.

Раніше повідомлялося, що вісім співробітників одного з поліцейських управлінь шотландського міста Глазго, відповідаючи на запитання анкети, в графі "релігія" написали Jedi (джедай). Представник поліції підтвердив, що серед "джедаїв" справді є вісім поліцейських і двоє службовців управління.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1140 | Додав: adminA | Теги: меч джедая, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]