Чт, 2024-03-28, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
Науковці знають, як стати алкоголіком, не зашкодивши печінці
Інші останні Новини світу науки і технологій
Групі південнокорейських науковців вдалося знайти спосіб зупинити шкідливий вплив алкоголю на печінку, повідомляє агентство Ренхап з посиланням на міністерство науки, планування, інформаційних та комунікаційних технологій Кореї.

Потрапляючи у кров, алкоголь виробляє активний кисень, який пошкоджує печінку, викликаючи гепатит і навіть цироз печінки. Проте досі було мало інформації про те, як саме утворюється активний кисень.

Південнокорейські науковці довели, що алкоголь викликає вироблення ядерних гормональних рецепторів ERRy, саме вони чинять шкідливий вплив на печінку. Отже, стверджують науковці, якщо придушити вироблення цих гормонів, можна запобігти пошкодженню печінки алкоголем, дозволяючи пити і не замислюватися про фізичні наслідки алкоголю.

У групу науковців увійшли фахівці з Корейського науково-дослідного інституту біологічних наук та біотехнологій при Національному університеті Чоннам.

Південна Корея є країною з одним з найвищих рівнів алкоголізму в світі. За різними даними, країна перебуває між 7-м та 13-м місцем за обсягами вживання алкоголю на душу населення.

Раніше повідомлялося, що науковці з Королівського коледжу Лондона виявили ген - RASGRF-2, який пробуджує схильність до пияцтва. Після вживання алкоголю він підвищує в організмі людини рівень дофаміну, відомого як "гормон щастя".

Варто також зазначити, що Україна втрачає щороку більш як 40 тис життів, загублених саме алкоголем. Це близько 8 тис отруєнь алкоголем, майже 8 тис - кардіопатій тощо. Це й інші захворювання, а також нещасні випадки, які трапляються через вживання алкоголю: куріння в ліжку в нетверезому стані - людина згоріла, або, наприклад, вийшла або виїхала на трасу напідпитку, як результат - ДТП і трагічні наслідки.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: алкоголіком, Науковці, не зашкодивши печінці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]