Пт, 2024-04-19, 11:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:32
НАЗК запустив процедуру Е-декларування
Інші останні Економічні новини

Сьогодні на вечірньому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції затвердили рішення про дату початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про це у п'ятницю 10 червня повідомляє прес-служба НАЗК.

Крім цього, також були затверджені рішення і визначений порядок функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, порядок формування, ведення та оприлюднення інформації, форму декларації, форму повідомлення про суттєві зміни в майновому стані декларанта, технічні вимоги до заповнення полів форми декларації та форми повідомлення, передає "Економічна правда".

Всі нормативні документи найближчим часом будуть передані в Міністерство юстиції України на реєстрацію.

У відповідності до рішення НАЗК, система е-декларування почне працювати в 00 годин 00 хвилин 15 серпня 2016 року.

Починаючи з моменту запуску, першими - протягом 60 днів, декларації мають подати особи, які згідно зі статтею 50 Закону України "Про запобігання корупції" займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Це біля 50 тисяч високопосадовців – починаючи від Президента, глави Уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації вже з 1 січня 2017 року.

У відповідності до прийнятих рішень, кожен декларант пройде електронну ідентифікацію та буде мати свій персональний електронний "кабінет" на сайті НАЗК і електронну печатку.

Декларації будуть подаватися через сайт НАЗК шляхом заповнення відповідних форм та в порядку, встановленому Законом України "Про запобігання корупції". Перевірка декларацій покладена на Департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя.

Як повідомлялося, 18 березня набули чинності зміни до Закону України "Про протидію корупції", які дають можливість повноцінно запустити систему електронного декларування.

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: НАЗК, запуск процедури Е-декларування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]